• DUYGU GÖKSU / İZMİR Tarım ve Gıda İhracatında Gelecek Vizyonu Paneli, Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu iş birliğiyle Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) yapıldı. 
    1
    14 Eylül
    Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aykut Gül, “Kurulumuz çözüm önerilerini doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na sunma yetkisine sahip. Bu sayede sektör sorunları üst düzeyde ele alınacak. Tarım diplomasisi Türkiye'nin küresel entegrasyonu ve bölgesel güç olma hedefleri açısından kritik ve bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. 
    2
    13 Eylül
    Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Ülkemizde 2024 yılında 33 milyon tonu sebze, 28 milyon tonu meyve olmak üzere toplam 61 milyon ton meyve sebze üretimi gerçekleşmiştir. 2024 yılı ihracatımıza baktığımızda ise 4.2 milyon tonluk bir ihracatımızın gerçekleştiğini görüyoruz. Hasatta, depoda, markette yaşanan gıda kayıpları yüzünden ürettiğimiz ürünlerin %20’sini değerlendiremiyoruz. 
    3
    13 Eylül
    Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, “Katma değerli üretim, sürdürülebilir tarım, iklim değişikliğine uyum, kalıntısız ve izlenebilir ürünler, yeni dönem ihracat vizyonumuzun temel taşlarıdır. Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında önemli başarılara imza attığını görüyoruz. 
    4
    13 Eylül
    Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu iş birliğiyle Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, iklim değişikliği, su yönetimi, sürdürülebilirlik ve tarımsal ihracatta yeni vizyon başlıkları öne çıktı. 
    5
    13 Eylül

    Diğer konular

    İçerik konuları