• Ordu Büyükşehir Belediyesi Meydanı’nda düzenlenen açıklamaya, Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Fatsa Doğa ve Çevre Derneği, Mesudiye Çevre Derneği, Korgan Yaylalarını Koruma Platformu, Ulubey Sayaca Platformu, Giresun Ekoloji Aktivistleri ile çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
    1
    30 Haziran
    Ormancı, açıklamasında, şunları söyledi: “Bu kanun teklifinde insan yoktur, çiftçi yoktur, tarım yoktur, doğal hayat ve yaban hayatı yoktur, ekosistem yoktur, sürdürülebilirlik yoktur. Kısa vadede sadece maden ve enerji şirketlerinin çıkarı vardır. 
    2
    Dün
    “Sadece maden ve enerji şirketlerinin çıkarı var” “Ormanlar, zeytinlikler, meralar, tarım arazileri ve korunan doğal alanlar 2004 yılından bu yana madencilik ve enerji projelerine açıkken bu teklif ile meralar, tarım alanları, doğa koruma bölgeleri maden bölgesi olarak düzenlenmiştir. Ayrıca Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinde kısaltmalar ve hatta fiilen devre dışı bırakmalar gündeme gelmektedir. Teklif, Anayasa’nın çevrenin korunmasına ilişkin 56 maddesi ile devlet ormanlarını koruma yükümünü düzenleyen 169 maddesi başta olmak üzere temel çevre hükümleriyle çelişen düzenlemeler içermektedir” diyen Gönül yasa tasarısında çiftçinin, tarımın, doğal hayat ve yaban hayatıın, ekosistemin, sürdürülebilirliğin olmadığını,  sadece maden ve enerji şirketlerinin çıkarı olduğunu belirtti. 
    3
    30 Haziran
    Açıklamayı okuyan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “AKP iktidarı yerli ve yabancı maden ve enerji şirketlerine kolaylık sağlamak için yasa ve yönetmeliklerde sürekli değişikliğe gidiyor. Halkın, doğanın, çiftçinin talepleri yok sayılıyor. Bu tasarıyı kabul etmiyoruz, tepkiliyiz” dedi. 
    4
    30 Haziran

    Diğer konular