Giriş yap
AramaYazekaGörselVideoHaritalarÇeviri
GündemGündem
  • Uluslararası Çikolata Festivali lezzetin başkenti İstanbul'u tatlandıracak
    Kültür, Sanat ve Lezzetin Başkenti İstanbul'da Uluslararası Çikolata Festivali ağızları tatlandıracak. Biletler satışa çıktı.
    3 saat önce
    Çömlekte tahta kaşıkla dövülerek hazırlanıyor: Amasya'nın tescilli lezzeti
    Amasya’nın Merzifon ilçesinin tescilli lezzeti keşkek, çömlekte tahta kaşıkla dövülerek hazırlanıyor. Et, nohut ve yarma da katılarak çömlekte pişirilen keşkek yöre halkı tarafından dövülme olarak yorumlanan tahta kaşıkla ezilmesi sonrasında servis ediliyor.
    10 saat önce
    Karpuzun dışında bu işaret varsa tadına doyulmuyor: Adanalıların taktiği - Sözcü Gazetesi
    Şekerpare ve sulu bir karpuz istiyorsanız üzerine bu işaret varsa hemen alın. Adanalıların özel taktiği.
    21 Haziran
    Kocaeli'de Lezzet Şöleni: MARİFEST25 Yemek Yarışması'nın Renkli Anları
    MARİFEST25 festivalinde düzenlenen 'Marifetli Ellerle Yemek Yarışması', 60 kursiyerin katılımıyla heyecan dolu anlara sahne oldu. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen lezzetler, tatlı ve ana yemek kategorisinde finale kalan 10 yarışmacı ile yarıştı. Dereceye girenler ödüllerini aldı.
    7 saat önce
    Konya’nın tescilli lezzeti: Etlisi, patlıcanlısı ve hatta tatlısı bile var
    Konya’nın coğrafi işaret tescilli yemekleri arasında yer alan kemikli kuzu eti, tandır ekmeği, mor soğan, süzme yoğurt, sarımsak, domates, yeşil biber ve et suyu dökülüp yapılan ’Konya Tiridi’nin tarihi, Selçuklu İmparatorluğu dönemindeki saray mutfağına dayanıyor. Şef Ahmet Özbay, ’Konya Tiridi’ yemeğinin etli ve patlıcanlı olarak iki çeşit yapıldığını ancak tatlısının bile olduğunu söyledi.
    21 Haziran
    MasterChef jurileri neredeyse kaşık atıyordu! Tunahan Yakındağ, Keşan Satır Et’i ile jüri üyelerinden tam not aldı
    MasterChef Türkiye 2025 sezonu, heyecan dolu anlarla başladı. Ön eleme turunda 18 yaşındaki Tunahan Yaykındağ, hazırladığı tabakla jüriyi adeta büyüledi ve adından söz ettirdi. Genç yaşına rağmen profesyonel bir şef gibi hareket eden Tunahan, Edirne’nin coğrafi işaretli lezzeti Keşan Satır Et’i ile jüri üyelerinden tam not aldı. İşte MasterChef Türkiye’nin unutulmaz anlarından birine damga vuran Tunahan Yaykındağ’ın hikayesi!
    20 Haziran
    Saray mutfağının İzmir'e mirası: Sofralarınızda 'lezzet patlaması' yaratacak o tarif!
    Osmanlı saray mutfağına özgü tariflerden biri olan, İzmir'de sıklıkla tüketilen Kirde Kebabı, eşsiz lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki, Kirde Kebabı nasıl yapılır? Kirde Kebabı tarifi...
    18 Haziran
    • © 2025 Yandex
    • Gizlilik politikası
    • Kullanıcı sözleşmesi
    • Hata bildir
    • Şirket hakkında
    {"7zve0":{"state":{"headerProps":{"form":{"action":"/gundem/search_external","searchLabel":"Bul","logo":{"href":"//yandex.com.tr","isForeign":true,"size":40}},"actions":{},"user":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"loginUrl":"https://passport.yandex.com.tr/auth?retpath=%2F&origin=serp_desktop_auth_new","loginText":"Giriş yap","IDProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"news-app"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fsearch_external%3Ftext%3DLEZZET%2B%25C4%25B0Z%25C4%25B0NDE%26lr%3D213%26ncrnd%3D46897","tld":"com.tr"}},"navigation":{"tabs":[{"id":"search","label":"Arama","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar"}},{"id":"search_neuro","label":"Yazeka","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar","promo":"force_neuro"}},{"id":"images","label":"Görsel","url":"//yandex.com.tr/gorsel/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","nomisspell":"[$nomisspell]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"video","label":"Video","url":"//yandex.com.tr/video/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"maps","label":"Haritalar","url":"//yandex.com.tr/harita","params":{"text":"[$query]","source":"serp_navig"}},{"id":"translate","label":"Çeviri","url":"//ceviri.yandex.com.tr","params":{"text":"[$query]","from":"tabbar"}},{"id":"newstr","label":"Gündem","url":"/gundem/","params":{},"target":"_self"}],"selectedTabId":"newstr"},"context":{"query":"LEZZET İZİNDE","reqid":"1750698347334159-3174887071923498465-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-55-BAL","lr":"213","counters":{"type":"b","data":{"$header":"7zvez000","logo":"7zvez001","advanced-search":"7zvez002","login":"7zvez004","usermenu":"7zvez005","market-cart":"7zvez007","more-button":"7zvez008","cbir":"7zvez009","clear":"7zvez00a","submit":"7zvez00b","alice":"7zvez00c","$navigation":"7zvez00d","item":"7zvez00q","tab-search":"7zvez00f","tab-search_neuro":"7zvez00h","tab-images":"7zvez00j","tab-video":"7zvez00l","tab-maps":"7zvez00n","tab-translate":"7zvez00p","tab-newstr":"7zvez00r"}}},"loggedIn":false,"mix":{"outerContainer":["HeaderDesktop_tr"]},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1056682791750698346","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"additionalFormClasses":["mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_delete-on-hover_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_personal_yes"],"formAction":"/gundem/search_external"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7zvew01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"old_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"old_header"},"7zve1":{"state":{"snippets":[{"id":"282616_0","totalSources":6,"url":"/gundem/stories/2-uluslararasi-cikolata-festivali-istanbul-da-basliyor-2826160?content_parameters=ChUxMjE2NzY1MDg2NjI5NzM3ODcwXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a000001979d1c6f2731ef5bd90653151a39//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://img.ekonomim.com/rcman/Cw1280h720q95gc/storage/files/images/2025/06/23/uluslararasi-cikolata-festivali-lezzetin-baskenti-istanbulu-tatlandiracak-ixjm_cover.jpg"}},"logAttrs":{"id":"282616_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.ekonomim.com/kultur-sanat/uluslararasi-cikolata-festivali-lezzetin-baskenti-istanbulu-tatlandiracak-haberi-826113","https://www.sondakika.com/yerel/haber-istanbul-da-cikolata-festivali-2025-18773232/","https://www.karsmanset.com/haber/uluslararasi-cikolata-festivali-kultur-sanatin-ve-lezzetin-baskenti-1472140.htm","https://www.haberturk.com/uluslararasi-cikolata-festivali-istanbul-da-duzenlenecek-3800968","https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/istanbul-eylulde-cikolatanin-baskenti-olacak-1970256"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,true,true,false,true]},"title":{"text":"Uluslararası Çikolata Festivali lezzetin başkenti İstanbul'u tatlandıracak","textAs":"h3"},"description":{"text":"Kültür, Sanat ve Lezzetin Başkenti İstanbul'da Uluslararası Çikolata Festivali ağızları tatlandıracak. Biletler satışa çıktı."},"badge":{"url":"https://www.ekonomim.com/kultur-sanat/uluslararasi-cikolata-festivali-lezzetin-baskenti-istanbulu-tatlandiracak-haberi-826113","faviconSources":["https://www.ekonomim.com","https://www.sondakika.com","https://www.karsmanset.com"],"textParts":[{"text":"3 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"282266_0","totalSources":7,"url":"/gundem/stories/dovulerek-hazirlanan-tescilli-lezzet-merzifon-keskegi-2822660?content_parameters=ChUzMTQxNzkxNjQ4MjczMTA5NzY1XzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a000001979b840c7f0663bdecaea2ff8bba//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/_tvtv61TsE2iMKmoTjZk6Q.jpg?width=1080&mode=crop&scale=both"}},"logAttrs":{"id":"282266_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/comlekte-tahta-kasikla-dovulerek-hazirlaniyor-amasyanin-tescilli-lezzeti,1L1Vlfa6WEqUA-oCMgUagw","https://www.iha.com.tr/amasya-haberleri/dovulerek-hazirlanan-tescilli-lezzet-merzifon-keskegi-257621827","https://www.samsunsonhaber.com/haber/5557419/dovulerek-hazirlanan-tescilli-lezzet-merzifon-keskegi","https://www.karsmanset.com/haber/dovulerek-hazirlanan-tescilli-lezzet-merzifon-keskegi-1472954.htm","https://www.yeniakit.com.tr/haber/damaklarda-iz-birakan-tat-bu-lezzetin-tarihi-3-bin-yil-oncesine-uzaniyor-1940748.html","https://www.malatyasoz.com/dovulerek-hazirlanan-tescilli-lezzet-merzifon-keskegi"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Çömlekte tahta kaşıkla dövülerek hazırlanıyor: Amasya'nın tescilli lezzeti","textAs":"h3"},"description":{"text":"Amasya’nın Merzifon ilçesinin tescilli lezzeti keşkek, çömlekte tahta kaşıkla dövülerek hazırlanıyor. Et, nohut ve yarma da katılarak çömlekte pişirilen keşkek yöre halkı tarafından dövülme olarak yorumlanan tahta kaşıkla ezilmesi sonrasında servis ediliyor."},"badge":{"url":"https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/comlekte-tahta-kasikla-dovulerek-hazirlaniyor-amasyanin-tescilli-lezzeti,1L1Vlfa6WEqUA-oCMgUagw","faviconSources":["https://www.ntv.com.tr","https://www.iha.com.tr","https://www.samsunsonhaber.com"],"textParts":[{"text":"10 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"280746_0","totalSources":35,"url":"/gundem/stories/karpuzun-disinda-bu-isaret-varsa-tadina-doyulmuyor-adanalilarin-taktigi-sozcu-gazetesi-2807460?content_parameters=ChYxMDc3MjI1MDM4NDQ3MDI2NjU4OF8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a0000019790c838dfa417821d8e844b698b//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/production/uploads/images/2025/6/karpuz1png-JD6CsPKmwkyTK0xuh5yItA.png?w=1270&h=675&mode=crop&scale=both"}},"logAttrs":{"id":"280746_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sozcu.com.tr/karpuzun-disinda-bu-isaret-varsa-tadina-doyulmuyor-adanalilarin-taktigi-p186193","https://www.urfanatik.com/sanliurfada-serinleten-lezzet-yerli-karpuz-tezgaha-geliyor","https://www.ensonhaber.com/bilgi/adanalilar-karpuz-secme-tuyosunu-acikladi-iste-seker-gibi-karpuzu-bulduran-o-tuyo","https://www.gercekgundem.com/gozden-kacmasin/seker-gibi-karpuzu-anlamanin-yolu-bu-kadar-basitmis-adanalilar-meger-bu-tatkigi-uyguluyormus-542878","https://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/en-tatli-ve-sulu-karpuzu-secmek-artik-cok-kolay-h265259.html","https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/karpuzun-seker-gibi-cikmasi-icin-teknigi-adanalilar-yillar-once-bulmus-meger-isin-sirri-oradaymis-116786"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Karpuzun dışında bu işaret varsa tadına doyulmuyor: Adanalıların taktiği - Sözcü Gazetesi","textAs":"h3"},"description":{"text":"Şekerpare ve sulu bir karpuz istiyorsanız üzerine bu işaret varsa hemen alın. Adanalıların özel taktiği."},"badge":{"url":"https://www.sozcu.com.tr/karpuzun-disinda-bu-isaret-varsa-tadina-doyulmuyor-adanalilarin-taktigi-p186193","faviconSources":["https://www.sozcu.com.tr","https://www.urfanatik.com","https://www.ensonhaber.com"],"textParts":[{"text":"21 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"282231_0","totalSources":10,"url":"/gundem/stories/marifest25-te-ozel-lezzetler-yaristi-2822310?content_parameters=ChYxNzgxMzU1NjU5MDQxNjAzODU5OV8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a000001979c50bd4eaa712a4911a4f52efe//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://foto.sondakika.com/haber/2025/06/23/tencereler-kaynadi-marifetler-yaristi-18778899_amp.jpg"}},"logAttrs":{"id":"282231_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sondakika.com/yerel/haber-kocaeli-de-lezzet-soleni-marifest25-yemek-yarismasi-nin-renkli-anlari-18778899/","https://www.mavimarmaragazetesi.com/haber/25307193/tencereler-kaynadi-marifetler-yaristi","https://www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/25308880/tencereler-kaynadi-marifetler-yaristi","https://www.karsmanset.com/haber/tencereler-kaynadi-marifetler-yaristi-1473220.htm","https://www.yeniadimgazetesi.com/tencereler-kaynadi-marifetler-yaristi"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Kocaeli'de Lezzet Şöleni: MARİFEST25 Yemek Yarışması'nın Renkli Anları","textAs":"h3"},"description":{"text":"MARİFEST25 festivalinde düzenlenen 'Marifetli Ellerle Yemek Yarışması', 60 kursiyerin katılımıyla heyecan dolu anlara sahne oldu. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen lezzetler, tatlı ve ana yemek kategorisinde finale kalan 10 yarışmacı ile yarıştı. Dereceye girenler ödüllerini aldı."},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/yerel/haber-kocaeli-de-lezzet-soleni-marifest25-yemek-yarismasi-nin-renkli-anlari-18778899/","faviconSources":["https://www.sondakika.com","https://www.mavimarmaragazetesi.com","https://www.ozgurkocaeli.com.tr"],"textParts":[{"text":"7 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"280589_0","totalSources":31,"url":"/gundem/stories/tarihi-selcuklu-saraylarina-dayaniyor-konya-tiridi-2805890?content_parameters=ChU3NTI4MTkxODQ4ODQ3MDU5NjYxXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197921e0699c630b0d85df8d4beef//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://www.konhaber.com/sahifeler/2025/06/21/havadis/detay1750503101429709.jpg"}},"logAttrs":{"id":"280589_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.konhaber.com/guncel/konya_nin_tescilli_lezzeti_etlisi_patlicanlisi_ve_hatta_tatlisi_bile_var-1971009h","https://www.sondakika.com/guncel/haber-cografi-isaretli-konya-tiridi-18772336/","https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/n-lezzetler/tarihi-selcuklu-saraylarina-dayaniyor-konya-tiridi,1OTg70MR_EGag8OiYmSNOg","https://www.yenisafak.com/foto-galeri/gundem/cografi-isaret-tescilli-konya-tiridinin-tarihi-selcuklu-saraylarina-dayaniyor-4720445","https://t24.com.tr/haber/cografi-isaret-tescilli-konya-tiridi-nin-tarihi-selcuklu-saraylarina-dayaniyor,1245859","https://www.sabah.com.tr/turizm/2025/06/22/gastronominin-baskenti-gaziantep"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Konya’nın tescilli lezzeti: Etlisi, patlıcanlısı ve hatta tatlısı bile var","textAs":"h3"},"description":{"text":"Konya’nın coğrafi işaret tescilli yemekleri arasında yer alan kemikli kuzu eti, tandır ekmeği, mor soğan, süzme yoğurt, sarımsak, domates, yeşil biber ve et suyu dökülüp yapılan ’Konya Tiridi’nin tarihi, Selçuklu İmparatorluğu dönemindeki saray mutfağına dayanıyor. Şef Ahmet Özbay, ’Konya Tiridi’ yemeğinin etli ve patlıcanlı olarak iki çeşit yapıldığını ancak tatlısının bile olduğunu söyledi."},"badge":{"url":"https://www.konhaber.com/guncel/konya_nin_tescilli_lezzeti_etlisi_patlicanlisi_ve_hatta_tatlisi_bile_var-1971009h","faviconSources":["https://www.konhaber.com","https://www.sondakika.com","https://www.ntv.com.tr"],"textParts":[{"text":"21 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"279317_0","totalSources":15,"url":"/gundem/entertainment/masterchef-te-daha-once-boylesi-gorulmedi-2793170?content_parameters=ChYxNTExMzE5ODM4NjA4Njc5MDk0MF8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13860241/2a000001978d9f7ca876fef72189404e0d17//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://img.superhaber.com/rcman/Cw1280h720q95gc/storage/files/images/2025/06/20/tunahan-yakindag-kesan-satir-eti-ss5q_cover.jpg"}},"logAttrs":{"id":"279317_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.superhaber.com/masterchef-jurileri-neredeyse-kasik-atiyordu-tunahan-yakindag-kesan-satir-eti-ile-juri-uyelerinden-tam-not-aldi-haber-542426","https://www.sokgazetesi.com.tr/masterchefte-boylesi-gorulmedi-juri-hayran-kaldi","https://www.mynet.com/magazin/masterchef-te-boylesi-gorulmedi-tunahan-yaykindag-kesat-sat-i-yapti-neredeyse-kasik-atiyorlardi-130100530323","https://www.yenicaggazetesi.com.tr/masterchefte-daha-once-boylesi-gorulmedi-18-yasindaki-yarismaci-juriyi-mest-etti-927254h.htm","https://www.medyafaresi.com/haber/masterchefte-boylesi-gorulmedi-tunahan-yaykindag-juriyi-buyuledi-neredeyse-kasik-atiyorlardi/1030966","https://www.haberler.com/haberler/masterchef-tunahan-yaykindag-kimdir-18776810-haberi/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false,true]},"title":{"text":"MasterChef jurileri neredeyse kaşık atıyordu! Tunahan Yakındağ, Keşan Satır Et’i ile jüri üyelerinden tam not aldı","textAs":"h3"},"description":{"text":"MasterChef Türkiye 2025 sezonu, heyecan dolu anlarla başladı. Ön eleme turunda 18 yaşındaki Tunahan Yaykındağ, hazırladığı tabakla jüriyi adeta büyüledi ve adından söz ettirdi. Genç yaşına rağmen profesyonel bir şef gibi hareket eden Tunahan, Edirne’nin coğrafi işaretli lezzeti Keşan Satır Et’i ile jüri üyelerinden tam not aldı. İşte MasterChef Türkiye’nin unutulmaz anlarından birine damga vuran Tunahan Yaykındağ’ın hikayesi!"},"badge":{"url":"https://www.superhaber.com/masterchef-jurileri-neredeyse-kasik-atiyordu-tunahan-yakindag-kesan-satir-eti-ile-juri-uyelerinden-tam-not-aldi-haber-542426","faviconSources":["https://www.superhaber.com","https://www.sokgazetesi.com.tr","https://www.mynet.com"],"textParts":[{"text":"20 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"279723_0","totalSources":8,"url":"/gundem/stories/malatya-nin-essiz-lezzetlerinden-darende-kebabi-nasil-yapilir-2797230?content_parameters=ChYxNDg2NTYzMTgwNDMxOTQ5NjY4OV8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197822d25f71efc3137687256af11//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://izgazetenet.teimg.com/crop/1280x720/izgazete-net/uploads/2025/06/kirde-1.jpg"}},"logAttrs":{"id":"279723_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.izgazete.net/saray-mutfaginin-izmire-mirasi-sofralarinizda-lezzet-patlamasi-yaratacak-o-tarif","https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/anadolu-mutfaginin-unutulan-klasigi-tirit-tarifi-2410838","https://www.sonmuhur.com/kofte-harcina-katilinca-bereket-getiriyor-hem-yumusatiyor-hem-doyuruyor","https://www.mynet.com/saray-kebabi-evde-kolayca-yapabileceginiz-leziz-bir-osmanli-klasigi-saray-kebabi-tarifi-1255351-myyemek","https://malatyasonsoz.com.tr/haber/25286663/malatyanin-essiz-lezzetlerinden-darende-kebabi-nasil-yapilir"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,true,false,false]},"title":{"text":"Saray mutfağının İzmir'e mirası: Sofralarınızda 'lezzet patlaması' yaratacak o tarif!","textAs":"h3"},"description":{"text":"Osmanlı saray mutfağına özgü tariflerden biri olan, İzmir'de sıklıkla tüketilen Kirde Kebabı, eşsiz lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki, Kirde Kebabı nasıl yapılır? Kirde Kebabı tarifi..."},"badge":{"url":"https://www.izgazete.net/saray-mutfaginin-izmire-mirasi-sofralarinizda-lezzet-patlamasi-yaratacak-o-tarif","faviconSources":["https://www.izgazete.net","https://www.cumhuriyet.com.tr","https://www.sonmuhur.com"],"textParts":[{"text":"18 Haziran"}],"divider":false}}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":402,"height":258},"needDescription":true},"ajaxUrl":"/hikaye/result/search_stories?text=LEZZET İZİNDE","layout":"grid","extendFirstItem":true,"nextId":"0_277170_0","extendAllItems":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7zvew02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"search_stories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"search_stories"},"7zve2":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7zvew03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}