Giriş yap
AramaYazekaGörselVideoHaritalarÇeviri
GündemGündem
  • Gaziantep ile Kahramanmaraş Arasında Lezzet Yarışı: Lahmacunun Gerçek Ustası Kim?
    Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan lahmacun, Türkiye’nin farklı şehirlerinde kendine has tariflerle hazırlanıyor.
    Dün
    Konya'da tek kadın usta: Etli ekmek onun elinde lezzet buluyor
    Konya'da yaşayan Neriman Gülhan Bursa, küçük bir fırında ustalarına bakarak öğrendiği etli ekmek ustalığına 10 yıldır devam ediyor.
    7 saat önce
    Leblebinin Ötesinde Bir Lezzet Coğrafyası: Çorum Mutfağı ve Hikayeleri
    Anadolu'da her şehrin bir lezzet imzası vardır. Bazıları bir baharatla, bazıları bir tatlıyla, bazıları ise dillere destan bir yemekle anılır. Çorum denildiğinde akla ilk gelen leblebi olsa da, bu şehrin mutfak kültürü, kuruyemişin çok daha ötesinde, binlerce yıllık bir tarih ve coğrafyanın eseri olan zenginlik sunar. Çorum mutfağı, Hititlerin miras bıraktığı tahıllardan, Kızılırmak'ın suladığı bereketli ovaların ürünlerine ve yaylaların taze otlarına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsar.
    2 saat önce
    Bu lezzet için bin kilometre öteden geliyorlar
    Tokat kebabı, yöresel ürünlerle hazırlanan ve sadece 6 ay yapılan 300 yıllık bir lezzet. Ustası Efe Furkan Yılmaz:, "Bin kilometre öteden geliyorlar. Tokat kebabı sabır ister ama sonunda lezzete ulaşırsın” dedi. Kilosu 3.400 TL olan kebaba yoğun ilgi var" dedi.
    28 Haziran
    Hepsi de birbirinden güzel, damak çatlatan geleneksel lezzetler: İzmir'e özgü peynirler
    İzmir'in kendine özgü lezzetleri büyük beğeni topluyor. Bu lezzetlerden biri de peynir. İzmir'e özgü peynirleri sizin için araştırdık.
    10 Temmuz
    Yazın serin lezzeti karpuz, kabusa dönüşmesin: Karpuz zehirlenmesi neden olur?
    Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için sığındığımız o sulu ve tatlı lezzet, karpuz, masumiyetinin ardında ciddi bir tehlike barındırıyor olabilir. Birçok kişinin habersiz olduğu karpuz zehirlenmesi, aslında karpuzun kendisinden değil, yanlış saklama ve hijyen koşullarından kaynaklanıyor. Uzmanlar, özellikle açıkta bekletilmiş veya dilimlenmiş karpuzların, sıcak havanın da etkisiyle nasıl bir bakteri yuvasına dönüşebileceği konusunda uyarıyor.
    8 Temmuz
    Karadeniz'in parmak ısırtan lezzeti artık tescillendi
    Ordu mutfağının nefis yemeklerinden sadece bir tanesi olan fırın fasulyesi kavurması artık patentli ürün oldu.
    10 Temmuz
    • © 2025 Yandex
    • Gizlilik politikası
    • Kullanıcı sözleşmesi
    • Hata bildir
    • Şirket hakkında
    {"8w2t0":{"state":{"headerProps":{"form":{"action":"/gundem/search_external","searchLabel":"Bul","logo":{"href":"//yandex.com.tr","isForeign":true,"size":40}},"actions":{},"user":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"loginUrl":"https://passport.yandex.com.tr/auth?retpath=%2F&origin=serp_desktop_auth_new","loginText":"Giriş yap","IDProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"news-app"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fsearch_external%3Ftext%3DLezzet%2BA%25C5%259Fk%25C4%25B1na%26lr%3D213%26ncrnd%3D91273","tld":"com.tr"}},"navigation":{"tabs":[{"id":"search","label":"Arama","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar"}},{"id":"search_neuro","label":"Yazeka","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar","promo":"force_neuro"}},{"id":"images","label":"Görsel","url":"//yandex.com.tr/gorsel/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","nomisspell":"[$nomisspell]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"video","label":"Video","url":"//yandex.com.tr/video/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"maps","label":"Haritalar","url":"//yandex.com.tr/harita","params":{"text":"[$query]","source":"serp_navig"}},{"id":"translate","label":"Çeviri","url":"//ceviri.yandex.com.tr","params":{"text":"[$query]","from":"tabbar"}},{"id":"newstr","label":"Gündem","url":"/gundem/","params":{},"target":"_self"}],"selectedTabId":"newstr"},"context":{"query":"Lezzet Aşkına","reqid":"1752440730316998-183168618184133600-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-75-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"Lezzet Aşkına\"}","counters":{"type":"b","data":{"$header":"8w2tz000","logo":"8w2tz001","advanced-search":"8w2tz002","login":"8w2tz004","usermenu":"8w2tz005","market-cart":"8w2tz007","more-button":"8w2tz008","cbir":"8w2tz009","clear":"8w2tz00a","submit":"8w2tz00b","alice":"8w2tz00c","$navigation":"8w2tz00d","item":"8w2tz014","tab-search":"8w2tz00t","tab-search_neuro":"8w2tz00v","tab-images":"8w2tz00x","tab-video":"8w2tz00z","tab-maps":"8w2tz011","tab-translate":"8w2tz013","tab-newstr":"8w2tz015"}}},"loggedIn":false,"mix":{"outerContainer":["HeaderDesktop_tr"]},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8841336001752440730","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"additionalFormClasses":["mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_delete-on-hover_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_personal_yes"],"formAction":"/gundem/search_external"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8w2tw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"old_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"old_header"},"8w2t1":{"state":{"snippets":[{"id":"302984_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/sivas-kebabi-millet-bahcesi-ndeki-346-kafe-de-begeni-topluyor-3029840?content_parameters=ChUzMzEzMjAxMDI0MjEyOTk4NTgzXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197fc42eca231855dfc4e0dd20e1f//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://cdn.olaymedya.com/news/134544.jpg"}},"logAttrs":{"id":"302984_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.olaymedya.com/gundem/17411638/gaziantep-ile-kahramanmaras-arasinda-lezzet-yarisi-lahmacunun-gercek-ustasi-kim","https://www.kucuksaat.com/sadece-adanada-gercek-tadina-varilabilecek-3-lezzet-43401h.htm","https://www.ensonhaber.com/seyahat/sadece-adanada-gercek-tadina-varilabilecek-3-lezzet","https://www.karar.com/sehir-haberleri/bircok-kisi-bilmiyor-sadece-ilkbaharda-yapiliyor-hem-lezzeti-hem-1974725","https://www.gazetevatan.com/sehirler/gaziantep/gaziantep-yemek-yerleri-2291486","https://www.boluolay.com/haber/25485457/bolunun-lezzet-haritasi-ascilarin-diyarindan-sofraniza-yoresel-tatlar-meshur-lezzetler-ve-gezi-rehberi","https://www.buyuksivas.com/sivas-kebabi-millet-bahcesindeki-346-kafede-begeni-topluyor/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,true,true,false,false,false,false]},"title":{"text":"Gaziantep ile Kahramanmaraş Arasında Lezzet Yarışı: Lahmacunun Gerçek Ustası Kim?","textAs":"h3"},"description":{"text":"Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan lahmacun, Türkiye’nin farklı şehirlerinde kendine has tariflerle hazırlanıyor."},"badge":{"url":"https://www.olaymedya.com/gundem/17411638/gaziantep-ile-kahramanmaras-arasinda-lezzet-yarisi-lahmacunun-gercek-ustasi-kim","faviconSources":["https://www.olaymedya.com","https://www.kucuksaat.com","https://www.ensonhaber.com"],"textParts":[{"text":"Dün"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"304584_0","totalSources":12,"url":"/gundem/stories/konya-da-etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor-3045840?content_parameters=ChYxMzMyNjE4MzA1MjA2ODIwOTU5NF8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000198040c02b40a63d3f3c83f64f183//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://icdn.ensonhaber.com/resimler/diger/kok/2025/07/13/6873b6a975cf8606.jpg"}},"logAttrs":{"id":"304584_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.ensonhaber.com/yasam/konyada-tek-kadin-usta-etli-ekmek-onun-elinde-lezzet-buluyor","https://malatyasonsoz.com.tr/haber/25508625/konyada-etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor","https://www.yenicaggazetesi.com.tr/etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor-934666h.htm","https://www.yenimesaj.com.tr/konyada-etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor-H1576194.htm","https://www.sondakika.com/yerel/haber-kadin-usta-neriman-gulhan-bursa-nin-hikayesi-18843275/","https://www.karsmanset.com/haber/konyada-etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor-1487156.htm","https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/10-yildir-isini-severek-yapiyor-etli-ekmek-boyle-lezzet-buluyor,D1dsxrxHTUqdbcifnLrQ5g"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Konya'da tek kadın usta: Etli ekmek onun elinde lezzet buluyor","textAs":"h3"},"description":{"text":"Konya'da yaşayan Neriman Gülhan Bursa, küçük bir fırında ustalarına bakarak öğrendiği etli ekmek ustalığına 10 yıldır devam ediyor."},"badge":{"url":"https://www.ensonhaber.com/yasam/konyada-tek-kadin-usta-etli-ekmek-onun-elinde-lezzet-buluyor","faviconSources":["https://www.ensonhaber.com","https://malatyasonsoz.com.tr","https://www.yenicaggazetesi.com.tr"],"textParts":[{"text":"7 saat önce"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"304771_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/kayseri-nin-geleneksel-lezzeti-develi-civiklisinin-fermani-3047710?content_parameters=ChYxMTU1MjM5NjczNTM5OTcxNTI4M18y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000198050d320816349093225f4887a3//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://fibhabercom.teimg.com/crop/1280x720/fibhaber-com/uploads/2025/07/corum-haber.webp"}},"logAttrs":{"id":"304771_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.fibhaber.com/leblebinin-otesinde-bir-lezzet-cografyasi-corum-mutfagi-ve-hikayeleri","https://www.kayserianadoluhaber.com.tr/kayseri-nin-geleneksel-lezzeti-develi-civiklisinin-fermani/157210/","https://www.gunisigigazetesi.net/haber/25504867/harput-lubnan-kunefe-ruzgari-lezzete-yogun-ilgi","https://www.polatlipostasi.com/balikesirin-en-tatli-duraklari","https://www.marasbugun.com.tr/kahramanmarasin-geleneksel-mutfagi-kulturle-harmanlaniyor","https://www.gazetevatan.com/sehirler/gaziantep/gaziantepin-neyi-meshur-gaziantepteki-patentli-en-meshur-107-sey-2291719"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,false,true,false,false,true]},"title":{"text":"Leblebinin Ötesinde Bir Lezzet Coğrafyası: Çorum Mutfağı ve Hikayeleri","textAs":"h3"},"description":{"text":"Anadolu'da her şehrin bir lezzet imzası vardır. Bazıları bir baharatla, bazıları bir tatlıyla, bazıları ise dillere destan bir yemekle anılır. Çorum denildiğinde akla ilk gelen leblebi olsa da, bu şehrin mutfak kültürü, kuruyemişin çok daha ötesinde, binlerce yıllık bir tarih ve coğrafyanın eseri olan zenginlik sunar. Çorum mutfağı, Hititlerin miras bıraktığı tahıllardan, Kızılırmak'ın suladığı bereketli ovaların ürünlerine ve yaylaların taze otlarına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsar."},"badge":{"url":"https://www.fibhaber.com/leblebinin-otesinde-bir-lezzet-cografyasi-corum-mutfagi-ve-hikayeleri","faviconSources":["https://www.fibhaber.com","https://www.kayserianadoluhaber.com.tr","https://www.gunisigigazetesi.net"],"textParts":[{"text":"2 saat önce"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"288725_0","totalSources":12,"url":"/gundem/stories/tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-2887250?content_parameters=ChUxMzkxODg1ODYyNzQ1Mjk5NjM3XzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197b6ce120b812a2ad17cb2133d54//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://cdn.halktv.com.tr/news/446474.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288725_0","hasSummarization":false,"urls":["https://halktv.com.tr/yasam/bu-lezzet-icin-bin-kilometre-oteden-geliyorlar-950857h","https://www.birgun.net/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-634314","https://www.sondakika.com/yasam/haber-tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-18797177/","https://haber.mynet.com/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-110107217257","https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/bin-kilometre-yol-geliyorlar-kentte-sadece-6-ay-suresince-yapiliyor,k0dZcP1xJ0-hevIeE1a20Q","https://aksarayhaber68.com/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-89989.html"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false,false]},"title":{"text":"Bu lezzet için bin kilometre öteden geliyorlar","textAs":"h3"},"description":{"text":"Tokat kebabı, yöresel ürünlerle hazırlanan ve sadece 6 ay yapılan 300 yıllık bir lezzet. Ustası Efe Furkan Yılmaz:, \"Bin kilometre öteden geliyorlar. Tokat kebabı sabır ister ama sonunda lezzete ulaşırsın” dedi. Kilosu 3.400 TL olan kebaba yoğun ilgi var\" dedi."},"badge":{"url":"https://halktv.com.tr/yasam/bu-lezzet-icin-bin-kilometre-oteden-geliyorlar-950857h","faviconSources":["https://halktv.com.tr","https://www.birgun.net","https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"28 Haziran"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"301433_0","totalSources":9,"url":"/gundem/stories/yaylalardan-gelen-lezzet-tulum-peyniri-3014330?content_parameters=ChYxNTc2ODI1Mzg2NDQwNzM3NTAyNl8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197f2fb889003fd77eea309348ccf//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://izgazetenet.teimg.com/crop/1280x720/izgazete-net/uploads/2025/07/bergama-tulum-peyniri.webp"}},"logAttrs":{"id":"301433_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.izgazete.net/hepsi-de-birbirinden-lezzetli-damak-catlatan-geleneksel-lezzetler-izmire-ozgu-peynirler","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-erzincan-tulum-peyniri-satista-18834057/","https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/dogadan-gelen-zenginlik-cografi-isaret-tescilli,eJ3VRHAAYUigtar8Xg8zsw","https://www.yenisafak.com/gundem/yaylalardan-gelen-lezzet-tulum-peyniri-4727074","https://www.karsmanset.com/haber/yaylalardan-gelen-lezzet-tulum-peyniri-1485069.htm","https://www.samsunsonhaber.com/haber/5560329/yaylalardan-gelen-lezzet-tulum-peyniri"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false,false]},"title":{"text":"Hepsi de birbirinden güzel, damak çatlatan geleneksel lezzetler: İzmir'e özgü peynirler","textAs":"h3"},"description":{"text":"İzmir'in kendine özgü lezzetleri büyük beğeni topluyor. Bu lezzetlerden biri de peynir. İzmir'e özgü peynirleri sizin için araştırdık."},"badge":{"url":"https://www.izgazete.net/hepsi-de-birbirinden-lezzetli-damak-catlatan-geleneksel-lezzetler-izmire-ozgu-peynirler","faviconSources":["https://www.izgazete.net","https://www.sondakika.com","https://www.ntv.com.tr"],"textParts":[{"text":"10 Temmuz"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"300952_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/yazin-gorunmeyen-tehlikesi-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur-3009520?content_parameters=ChUxNDUwNDEzNjMxODIzOTc3MTgzXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13860241/2a00000197e9d6b200d93933af25b1dcc10f//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://dokuzeylulcom.teimg.com/crop/1280x720/dokuzeylul-com/uploads/2025/07/yazin-gorunmeyen-tehlikesi-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur-17519676016933.jpg"}},"logAttrs":{"id":"300952_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.dokuzeylul.com/yazin-serin-lezzeti-karpuz-kabusa-donusmesin-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur","https://www.ensonhaber.com/yasam/karpuzun-kabuguna-dikkat-bu-isaret-zehirli-oldugunu-gosteriyor","https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/karpuz-secerken-dikkat-meger-o-isaret-zehir-belirtisiymis-118196","https://www.haber7.com/yasam/haber/3545737-yaz-aylarinin-en-sevilen-mevsimi-fakat-dikkatli-tuketilmezse-sagliginizdan-olabilirsiniz","https://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberler/yazin-gorunmeyen-tehlikesi-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur-1129258"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false]},"title":{"text":"Yazın serin lezzeti karpuz, kabusa dönüşmesin: Karpuz zehirlenmesi neden olur?","textAs":"h3"},"description":{"text":"Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için sığındığımız o sulu ve tatlı lezzet, karpuz, masumiyetinin ardında ciddi bir tehlike barındırıyor olabilir. Birçok kişinin habersiz olduğu karpuz zehirlenmesi, aslında karpuzun kendisinden değil, yanlış saklama ve hijyen koşullarından kaynaklanıyor. Uzmanlar, özellikle açıkta bekletilmiş veya dilimlenmiş karpuzların, sıcak havanın da etkisiyle nasıl bir bakteri yuvasına dönüşebileceği konusunda uyarıyor."},"badge":{"url":"https://www.dokuzeylul.com/yazin-serin-lezzeti-karpuz-kabusa-donusmesin-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur","faviconSources":["https://www.dokuzeylul.com","https://www.ensonhaber.com","https://www.yeniakit.com.tr"],"textParts":[{"text":"8 Temmuz"}],"divider":false},"hasVideo":false},{"id":"301843_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/tescilli-tatlar-listesine-bir-yenisi-daha-3018430?content_parameters=ChYxNTcyMTQ2ODU5NjMzMjQwNzQ2Nl8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197f5378beb535683aa1090f7bf00//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://sokgazetesicomtr.teimg.com/crop/1280x720/sokgazetesi-com-tr/uploads/2025/07/hande/a-a-20250710-38527488-38527484-o-r.jpg"}},"logAttrs":{"id":"301843_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sokgazetesi.com.tr/karadenizin-parmak-isirtan-lezzeti-artik-tescillendi","https://rayhaber.com/2025/07/ordu-firin-fasulyesi-kavurmasi-artik-tescilli/","https://hayatgazetesiordu.com/haber/25486183/tescilli-tatlar-listesine-bir-yenisi-daha","https://www.orduolay.com/haber/25486187/ordu-firin-fasulyesi-tescillendi","https://www.orduyorum.com/ordunun-essiz-lezzeti-cografi-isaretle-tescillendi","https://hibya.com/ordu-firin-fasulyesi-kavurmasi-cografi-isaret-aldi-658788"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false,false]},"title":{"text":"Karadeniz'in parmak ısırtan lezzeti artık tescillendi","textAs":"h3"},"description":{"text":"Ordu mutfağının nefis yemeklerinden sadece bir tanesi olan fırın fasulyesi kavurması artık patentli ürün oldu."},"badge":{"url":"https://www.sokgazetesi.com.tr/karadenizin-parmak-isirtan-lezzeti-artik-tescillendi","faviconSources":["https://www.sokgazetesi.com.tr","https://rayhaber.com","https://hayatgazetesiordu.com"],"textParts":[{"text":"10 Temmuz"}],"divider":false},"hasVideo":false}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":402,"height":258},"needDescription":true},"ajaxUrl":"/hikaye/result/search_stories?text=Lezzet Aşkına","layout":"grid","extendFirstItem":true,"nextId":"0_305037_0","allowScrollPagination":false,"logNode":{"name":"news-search-stories","attrs":{"isRoot":true,"isSearchStories":true,"isExternal":true,"location":"gundem/search_external","storiesUrls":["/gundem/stories/sivas-kebabi-millet-bahcesi-ndeki-346-kafe-de-begeni-topluyor-3029840?content_parameters=ChUzMzEzMjAxMDI0MjEyOTk4NTgzXzI","/gundem/stories/konya-da-etli-ekmek-kadin-ustanin-elinde-lezzet-buluyor-3045840?content_parameters=ChYxMzMyNjE4MzA1MjA2ODIwOTU5NF8y","/gundem/stories/kayseri-nin-geleneksel-lezzeti-develi-civiklisinin-fermani-3047710?content_parameters=ChYxMTU1MjM5NjczNTM5OTcxNTI4M18y","/gundem/stories/tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-2887250?content_parameters=ChUxMzkxODg1ODYyNzQ1Mjk5NjM3XzI","/gundem/stories/yaylalardan-gelen-lezzet-tulum-peyniri-3014330?content_parameters=ChYxNTc2ODI1Mzg2NDQwNzM3NTAyNl8y","/gundem/stories/yazin-gorunmeyen-tehlikesi-karpuz-zehirlenmesi-neden-olur-3009520?content_parameters=ChUxNDUwNDEzNjMxODIzOTc3MTgzXzI","/gundem/stories/tescilli-tatlar-listesine-bir-yenisi-daha-3018430?content_parameters=ChYxNTcyMTQ2ODU5NjMzMjQwNzQ2Nl8y"]}},"extendAllItems":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8w2tw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"search_stories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"search_stories"},"8w2t2":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8w2tw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}