Giriş yap
AramaYazekaGörselVideoHaritalarÇeviri
GündemGündem
  • Tam da yaz mevsimine uygun! Sebzelerin renk cümbüşü: Herkes parmaklarını da yiyecek
    Rengarenk sebzelerin bir araya geldiği sebzeli türlü, sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olarak sofralarınızı şenlendirecek. Mevsimin en taze sebzeleriyle hazırlanan bu geleneksel yemek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.
    10 saat önce
    Karpuz peynir ikilisine daha iyi eşlikçi yok! Mideyi şişirmede doyuruyor, ferahlatan menü
    Yaz aylarının sıcacık günlerinde, serinletici ve hafif bir sofra kurmak gibisi yoktur. Türk mutfağının klasik ikilisi karpuz ve peynir, bu mevsimde lezzetli bir tercih olarak öne çıkar. Bu ikiliye dahil edebileceğiniz aperatif yiyecekleri derledik.
    27 Haziran
    Gelenekten sofraya: Adıyaman’ın meşhur Besni usulü teneke kebabı
    Gelenekten sofraya uzanan bir lezzet yolculuğu… Güneydoğu Anadolu’nun mutfak mirası, tandırın kokusu, közün sabrı Adıyaman mutfağında birleşiyor.
    8 saat önce
    Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti sahneye çıktı: Şefler yedi Türkiye'nin canı çekti!
    MasterChef Türkiye'de Kayseri mutfağı parlıyor. Gacer buğdayı yemeğiyle Esra Doğan'ın ardından, Açelya'nın ellerinden Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti sahneye çıktı.
    26 Haziran
    Ne patates, ne mısır; Bu cips gibisi yok! Sadece Türkiye'de...
    Türkiye’nin geleneksel lezzetlerinden tescilli Kahramanmaraş tarhanası, artık sadece çorba olarak değil, cips formuyla da Avrupa sofralarında yerini alıyor. Kentte her yıl 25 bin tona yakın üretilen tarhananın 10 bin tonu yurt dışına ihraç edilirken, üreticiler hem istihdama katkı sağlıyor hem de yöresel lezzeti dünya pazarına sunuyor.
    27 Haziran
    Yunan keşkeği ilgi odağı oldu! Rodos'dan gelen lezzeti ustası anlattı
    Muğla'da düzenlenen "Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali" Yunan mutfağıyla dikkat çekti. Festivale Rodos Adası'ndan katılan Behice Sellavcı, Yunan usulü keşkek olan 'Rodos keşkeği' ve 'gabak köftesi' dedikleri mücver ile ilgi odağı oldu.
    Dün
    YÖK ve Artvin Çoruh Üniversitesi’nden “Artvin Mutfağında tıbbi aromatik lezzetler” programı
    YÖK ve Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen programda, Artvin’in zengin tıbbi aromatik bitki çeşitliliği ve bunların mutfaktaki kullanımı ele alındı.
    27 Haziran
    • © 2025 Yandex
    • Gizlilik politikası
    • Kullanıcı sözleşmesi
    • Hata bildir
    • Şirket hakkında
    {"6a2w0":{"state":{"headerProps":{"form":{"action":"/gundem/search_external","searchLabel":"Bul","logo":{"href":"//yandex.com.tr","isForeign":true,"size":40}},"actions":{},"user":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"loginUrl":"https://passport.yandex.com.tr/auth?retpath=%2F&origin=serp_desktop_auth_new","loginText":"Giriş yap","IDProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"news-app"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fsearch_external%3Ftext%3DMutfak%2BLezzetlerim%26lr%3D213%26ncrnd%3D20228","tld":"com.tr"}},"navigation":{"tabs":[{"id":"search","label":"Arama","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar"}},{"id":"search_neuro","label":"Yazeka","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar","promo":"force_neuro"}},{"id":"images","label":"Görsel","url":"//yandex.com.tr/gorsel/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","nomisspell":"[$nomisspell]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"video","label":"Video","url":"//yandex.com.tr/video/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"maps","label":"Haritalar","url":"//yandex.com.tr/harita","params":{"text":"[$query]","source":"serp_navig"}},{"id":"translate","label":"Çeviri","url":"//ceviri.yandex.com.tr","params":{"text":"[$query]","from":"tabbar"}},{"id":"newstr","label":"Gündem","url":"/gundem/","params":{},"target":"_self"}],"selectedTabId":"newstr"},"context":{"query":"Mutfak Lezzetleri","reqid":"1751223880724828-6532035683759457842-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-217-BAL","lr":"213","counters":{"type":"b","data":{"$header":"6a2wz000","logo":"6a2wz001","advanced-search":"6a2wz002","login":"6a2wz004","usermenu":"6a2wz005","market-cart":"6a2wz007","more-button":"6a2wz008","cbir":"6a2wz009","clear":"6a2wz00a","submit":"6a2wz00b","alice":"6a2wz00c","$navigation":"6a2wz00d","item":"6a2wz00q","tab-search":"6a2wz00f","tab-search_neuro":"6a2wz00h","tab-images":"6a2wz00j","tab-video":"6a2wz00l","tab-maps":"6a2wz00n","tab-translate":"6a2wz00p","tab-newstr":"6a2wz00r"}}},"loggedIn":false,"mix":{"outerContainer":["HeaderDesktop_tr"]},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3695935231751223879","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"additionalFormClasses":["mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_delete-on-hover_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_personal_yes"],"formAction":"/gundem/search_external"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6a2ww01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"old_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"old_header"},"6a2w1":{"state":{"snippets":[{"id":"289725_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/tam-da-yaz-mevsimine-uygun-2897250?content_parameters=ChYxMzg0OTExMDk1MjI1MTIwNzYwMF8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197baedf36ac68cca9b332ca0bc96//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://cdn.karar.com/news/1828024.jpg"}},"logAttrs":{"id":"289725_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.karar.com/yemek-tarifleri/tam-da-yaz-mevsimine-uygun-sebzelerin-renk-cumbusu-herkes-parmaklarini-1971800","https://www.gazetepencere.com/yazarlar/lezzetli-sabahlar-663833h","https://www.cumhuriyet.com.tr/is-dunyasi/mustafa-arslan-dan-begendik-doner-itirafi-66-farkli-sosla-lezzetin-dna-sini-yazdik-2413070","https://www.diken.com.tr/cenova-gunlugu-italyan-mutfaginin-en-konsantre-hali-pesto/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true]},"title":{"text":"Tam da yaz mevsimine uygun! Sebzelerin renk cümbüşü: Herkes parmaklarını da yiyecek","textAs":"h3"},"description":{"text":"Rengarenk sebzelerin bir araya geldiği sebzeli türlü, sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olarak sofralarınızı şenlendirecek. Mevsimin en taze sebzeleriyle hazırlanan bu geleneksel yemek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor."},"badge":{"url":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/tam-da-yaz-mevsimine-uygun-sebzelerin-renk-cumbusu-herkes-parmaklarini-1971800","faviconSources":["https://www.karar.com","https://www.gazetepencere.com","https://www.cumhuriyet.com.tr"],"textParts":[{"text":"10 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285252_0","totalSources":31,"url":"/gundem/stories/bu-besinler-vucuttaki-iltihabi-azaltiyor-2852520?content_parameters=ChUzNDM1OTk0NjQyODgxNTQ5NjUyXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197b165890a7a0a0f3bb2162d23eb//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/1200x675/685e88efc4317961fa3fdd72.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285252_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/karpuz-peynir-ikilisine-daha-iyi-eslikci-yok-mideyi-sisirmede-doyuruyor-ferahlatan-menu-7397732","https://www.sabah.com.tr/egitim/sebze-cesitleri-ve-tur-adlari-sebzeler-kac-gruba-ayrilir-turleri-neler-e1-7376591","https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/karpuz-peynir-ikilisine-daha-iyi-eslikci-yok-mideyi-sisirmeden-doyuruyor-ferahlatiyor-7397732","https://www.yeniakit.com.tr/haber/kirmizi-sogani-kaynatip-icin-varsa-hemen-deneyin-tam-sifa-kaynagi-sogan-suyunun-faydalari-nelerdir-1941483.html","https://www.haber7.com/saglik/haber/3541614-bu-besinler-vucuttaki-iltihabi-azaltiyor-kansere-karsi-koruyucu-etki-gosteriyor","https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kalp-plaklarini-temizleyn-5-sebze-bilimsel-kanitlarla-desteklenen-super-besinler-929243h.htm"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,false,true,false,false,false]},"title":{"text":"Karpuz peynir ikilisine daha iyi eşlikçi yok! Mideyi şişirmede doyuruyor, ferahlatan menü","textAs":"h3"},"description":{"text":"Yaz aylarının sıcacık günlerinde, serinletici ve hafif bir sofra kurmak gibisi yoktur. Türk mutfağının klasik ikilisi karpuz ve peynir, bu mevsimde lezzetli bir tercih olarak öne çıkar. Bu ikiliye dahil edebileceğiniz aperatif yiyecekleri derledik."},"badge":{"url":"https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/karpuz-peynir-ikilisine-daha-iyi-eslikci-yok-mideyi-sisirmede-doyuruyor-ferahlatan-menu-7397732","faviconSources":["https://www.milliyet.com.tr","https://www.sabah.com.tr","https://www.milliyet.com.tr"],"textParts":[{"text":"27 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"288725_0","totalSources":11,"url":"/gundem/stories/tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-2887250?content_parameters=ChU2OTgxMjU1ODkyMTM0MzAyNDM2XzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197bb552de2a0971de827519d808f//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://i12.haber7.net//haber/haber7/og_image/2025/26/gelenekten_sofraya_adiyamanin_meshur_besni_usulu_teneke_kebabi_1751193322_0609.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288725_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.haber7.com/kultur/haber/3542718-gelenekten-sofraya-adiyamanin-meshur-besni-usulu-teneke-kebabi","https://www.marasmanset.com/elbistanin-damaklarda-iz-birakan-yoresel-lezzeti-kombe","https://www.birgun.net/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-634314","https://www.sondakika.com/yasam/haber-tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-18797177/","https://haber.mynet.com/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-110107217257","https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/bin-kilometre-yol-geliyorlar-kentte-sadece-6-ay-suresince-yapiliyor,k0dZcP1xJ0-hevIeE1a20Q","https://aksarayhaber68.com/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-89989.html"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Gelenekten sofraya: Adıyaman’ın meşhur Besni usulü teneke kebabı","textAs":"h3"},"description":{"text":"Gelenekten sofraya uzanan bir lezzet yolculuğu… Güneydoğu Anadolu’nun mutfak mirası, tandırın kokusu, közün sabrı Adıyaman mutfağında birleşiyor."},"badge":{"url":"https://www.haber7.com/kultur/haber/3542718-gelenekten-sofraya-adiyamanin-meshur-besni-usulu-teneke-kebabi","faviconSources":["https://www.haber7.com","https://www.marasmanset.com","https://www.birgun.net"],"textParts":[{"text":"8 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285196_0","totalSources":12,"url":"/gundem/entertainment/gacer-bugdayi-masterchef-turkiye-de-tanitildi-2851960?content_parameters=ChYxNzAxNjQyNzcwMDk0MzM4NzI4MV8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197ad7053efc76fe60f9287289b18//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://i.kayseriolay.com/c/60/1280x720/s/dosya/haber/kayseri-nin-vazgecilmez-lezzet_1750961399_0ZiNz5.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285196_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.kayseriolay.com/kayseri-nin-vazgecilmez-lezzeti-sahneye-cikti-sefler-yedi-turkiye-nin-cani-cekti/157665/","https://www.sondakika.com/yerel/haber-gacer-bugdayi-masterchef-turkiye-de-tanitildi-18786580/","https://www.karsmanset.com/haber/kayserinin-gaceri-turkiye-gundeminde-baskan-buyukkilictan-tam-destek-1474748.htm","https://www.nnchaber.com/kayseri-nin-gacer-i-turkiye-gundeminde-baskan-buyukkilic-tan-tam-destek","https://rayhaber.com/2025/06/kayserinin-gaceri-turkiye-gundeminde/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false]},"title":{"text":"Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti sahneye çıktı: Şefler yedi Türkiye'nin canı çekti!","textAs":"h3"},"description":{"text":"MasterChef Türkiye'de Kayseri mutfağı parlıyor. Gacer buğdayı yemeğiyle Esra Doğan'ın ardından, Açelya'nın ellerinden Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti sahneye çıktı."},"badge":{"url":"https://www.kayseriolay.com/kayseri-nin-vazgecilmez-lezzeti-sahneye-cikti-sefler-yedi-turkiye-nin-cani-cekti/157665/","faviconSources":["https://www.kayseriolay.com","https://www.sondakika.com","https://www.karsmanset.com"],"textParts":[{"text":"26 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"286067_0","totalSources":37,"url":"/gundem/stories/kilosu-250-tl-2860670?content_parameters=ChYxMjY4NjExMDg0Mzg0MzcxMzIyMl8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197b1eac6b98e994b1f0291007ace//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://icdn.ensonhaber.com/resimler/diger/kok/2025/06/27/685e72a36c187591.jpg"}},"logAttrs":{"id":"286067_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.ensonhaber.com/bilgi/ne-patates-ne-misir-bu-cips-gibisi-yok-sadece-turkiyede","https://www.kanal46.com/kahramanmarasin-tescilli-tarhanasi-dunya-lezzet-haritasina-girdi","https://www.karar.com/guncel-haberler/maras-tarhanasi-avrupanin-atistirmaligi-oldu-fransa-hollanda-almanya-1971564","https://www.milligazete.com.tr/haber/25342846/kahramanmaras-tarhanasi-global-bir-marka-olma-yolunda-uretimi-ve-ihracati-rekor-kiriyor","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-kahramanmaras-tarhanasi-artik-cips-olarak-da-ihrac-18789526/","https://www.yenisafak.com/foto-galeri/ekonomi/kilosu-250-tlden-satiliyor-avrupa-sofralarinda-yerini-aliyor-4722290"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,false,true,true,false,false]},"title":{"text":"Ne patates, ne mısır; Bu cips gibisi yok! Sadece Türkiye'de...","textAs":"h3"},"description":{"text":"Türkiye’nin geleneksel lezzetlerinden tescilli Kahramanmaraş tarhanası, artık sadece çorba olarak değil, cips formuyla da Avrupa sofralarında yerini alıyor. Kentte her yıl 25 bin tona yakın üretilen tarhananın 10 bin tonu yurt dışına ihraç edilirken, üreticiler hem istihdama katkı sağlıyor hem de yöresel lezzeti dünya pazarına sunuyor."},"badge":{"url":"https://www.ensonhaber.com/bilgi/ne-patates-ne-misir-bu-cips-gibisi-yok-sadece-turkiyede","faviconSources":["https://www.ensonhaber.com","https://www.kanal46.com","https://www.karar.com"],"textParts":[{"text":"27 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"288427_0","totalSources":20,"url":"/gundem/stories/mugla-nin-dugun-yemekleri-uluslararasi-boyuta-tasiniyor-2884270?content_parameters=ChU5NDk2MzM3NjgwMTc3NTgwMDgxXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197b6e228f93a9e38eafe87e17bfa//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://i.turkiyegazetesi.com.tr/images/25-06/28/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-17511199103035.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288427_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-1127000","https://www.birgun.net/haber/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor-634277","https://malatyasonsoz.com.tr/haber/25352173/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor","https://www.sondakika.com/kultur-sanat/haber-mentese-de-dugun-yemekleri-festivali-18798385/","https://www.karsmanset.com/haber/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor-1476923.htm","https://www.ittifakgazetesi.com/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Yunan keşkeği ilgi odağı oldu! Rodos'dan gelen lezzeti ustası anlattı","textAs":"h3"},"description":{"text":"Muğla'da düzenlenen \"Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali\" Yunan mutfağıyla dikkat çekti. Festivale Rodos Adası'ndan katılan Behice Sellavcı, Yunan usulü keşkek olan 'Rodos keşkeği' ve 'gabak köftesi' dedikleri mücver ile ilgi odağı oldu."},"badge":{"url":"https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-1127000","faviconSources":["https://www.turkiyegazetesi.com.tr","https://www.birgun.net","https://malatyasonsoz.com.tr"],"textParts":[{"text":"Dün"}],"divider":false}},{"id":"288209_0","totalSources":10,"url":"/gundem/stories/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-artvin-haberleri-2882090?content_parameters=ChYxNzYyNDY1NDMzMTA2MzkzMTA1Nl8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197b293f13a69eeca0bc06994af1d//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://www.haber61.net/d/news/570390.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288209_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.haber61.net/bolgesel/yok-ve-artvin-coruh-universitesinden-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-h604812.html","https://www.aksiyon.com.tr/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-156675","https://www.sondakika.com/guncel/haber-artvin-de-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-18795871/","https://www.haberturk.com/artvin-haberleri/38406498-artvinde-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler--programi-gerceklestirildi","https://www.haberport.com/gundem/artvin-de-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-duzenlendi-243676h"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"YÖK ve Artvin Çoruh Üniversitesi’nden “Artvin Mutfağında tıbbi aromatik lezzetler” programı","textAs":"h3"},"description":{"text":"YÖK ve Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen programda, Artvin’in zengin tıbbi aromatik bitki çeşitliliği ve bunların mutfaktaki kullanımı ele alındı."},"badge":{"url":"https://www.haber61.net/bolgesel/yok-ve-artvin-coruh-universitesinden-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-h604812.html","faviconSources":["https://www.haber61.net","https://www.aksiyon.com.tr","https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"27 Haziran"}],"divider":false}}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":402,"height":258},"needDescription":true},"ajaxUrl":"/hikaye/result/search_stories?text=Mutfak Lezzetleri","layout":"grid","extendFirstItem":true,"nextId":"0_288413_0","extendAllItems":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6a2ww02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"search_stories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"search_stories"},"6a2w2":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6a2ww03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}