Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı.
Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı.
Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.
{"lky40":{"state":{"logoProps":{"url":"https://gs.yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://gs.yandex.com.tr/gundem/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"agenda","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"portal-news"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fstories%2Fgelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-2851430%3Fcontent_parameters%3DChU3NDc4MjgxMDM1MjkzNTUzMTQwXzI%26lr%3D213%26ncrnd%3D4806","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Gündem içinde","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"news_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://gs.yandex.com.tr/gundem/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3174943871750950019","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1750950041021320-6977695581928141264-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-93-BAL","lr":"213"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"header"}}}}},"type":"portal","subtype":"header"},"lky41":{"state":{"links":[{"id":"gundem","title":"Ana Sayfa","url":"/gundem/","target":"_self"},{"id":"sports","title":"Spor","url":"/gundem/sports","target":"_self"},{"id":"turkey","title":"Türkiye","url":"/gundem/turkey","target":"_self"},{"id":"world","title":"Dünya","url":"/gundem/world","target":"_self"},{"id":"politics","title":"Siyaset","url":"/gundem/politics","target":"_self"},{"id":"incidents","title":"Günün içinden","url":"/gundem/incidents","target":"_self"},{"id":"business","title":"İş","url":"/gundem/business","target":"_self"},{"id":"science","title":"Bilim","url":"/gundem/science","target":"_self"},{"id":"entertainment","title":"Eğlenceler","url":"/gundem/entertainment","target":"_self"}],"activeLinkId":"stories","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"header-categories"},"lky42":{"state":{"title":"BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","titleUrl":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","titleSize":"l","breadcrumbs":[{"text":"gundem","url":"/gundem"}],"isLoggedIn":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"Gundem вертикаль: Сюжеты","title":"Sonuçlarda yanlış olan nedir?","checkBoxLabels":[{"value":"Faydasız, kalitesiz içerik"},{"value":"Medya içeriği hikaye ile uyuşmuyor"},{"value":"Faydasız medya içeriği"},{"value":"Kalitesiz, bilgilendirici özelliği eksik hikaye başlığı"},{"value":"Şok edici, rahatsız edici içerik"},{"value":"Hikayede birden fazla olay konu ediliyor"},{"value":"Siteye erişilemiyor"},{"value":"Hikayede 18+ içerik konu ediliyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"useNativeShare":false,"hasShareButton":true,"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[{"text":"turizmajansi.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"page_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"page_header"},"lky43":{"state":{"storyId":"285143_0","isLoggedIn":false,"mainStory":{"id":"285143_0","otherSources":0,"totalSources":4,"header":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","text":"BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[{"text":"turizmajansi.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false}},"logAttrs":{"id":"285143_0","hasSummarization":true,"urls":["https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi"],"summarizationTexts":["BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı.","Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı.","Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti."],"newsFreshness":[true,true,true,true]},"items":[{"type":"carousel","items":[{"id":"10779194040694112326_2","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197a66d3eb2a99a93318e76ca1c76//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://www.turizmajansi.com/images/haber/bilgi-universitesi_29475.jpg"},"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"7719143999690221027_2","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197a668d4582078e0719ada83bcd2//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://www.haberler.com/mstatic/assets/img/i-time.svg"},"badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","faviconSources":["https://www.haberler.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"8342125970301840003_2","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/sondakika_01//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":""},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","faviconSources":["https://www.sondakika.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"10686787517724571165_2","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197a689681c756fd9cb9363fc0b90//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://elazigsonhabercom.teimg.com/crop/1280x720/elazigsonhaber-com/uploads/2025/06/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi.jpg"},"badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","faviconSources":["https://www.elazigsonhaber.com"],"textParts":[],"divider":false}}]},{"type":"text","id":"12489766398511585150","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","text":{"text":"Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı.","badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","textParts":[{"text":"1","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"Dün"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı."}}},{"type":"text","id":"12359507343962097711","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","text":{"text":"Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı.","badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","textParts":[{"text":"2","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"Dün"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı."}}},{"type":"text","id":"15183102315767829586","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","text":{"text":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","textParts":[{"text":"3","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"Dün"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı."}}},{"type":"text","id":"12141531339279762328","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","text":{"text":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.","badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","textParts":[{"text":"4","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"Dün"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti."}}}]},"sources":[{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","displayName":"turizmajansi.com"},{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","displayName":"haberler.com"},{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","displayName":"sondakika.com"},{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","displayName":"elazigsonhaber.com"}],"otherNewsProps":{"layout":"multicolumn","title":"Diğer konular","items":[{"id":"12489766398511585150","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","target":"_blank","title":{"text":"BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12489766398511585150","hasSummarization":true,"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","summarizationText":"Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[{"text":"turizmajansi.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"12359507343962097711","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","target":"_blank","title":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Geleneksel Türk Ürünleri Yeniden Yorumlandı","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12359507343962097711","hasSummarization":true,"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","summarizationText":"Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","faviconSources":["https://www.haberler.com"],"textParts":[{"text":"haberler.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"15183102315767829586","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","target":"_blank","title":{"text":"Gelenekten Geleceğe Tadım Etkinliği","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"15183102315767829586","hasSummarization":true,"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","summarizationText":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","faviconSources":["https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"sondakika.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"12141531339279762328","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","target":"_blank","title":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tadım etkinliği düzenledi","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12141531339279762328","hasSummarization":true,"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","summarizationText":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","faviconSources":["https://www.elazigsonhaber.com"],"textParts":[{"text":"elazigsonhaber.com","bold":true},{"text":"Dün"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"}]},"nextId":"6684146464518384676_2","snippetOptions":{"forceOrientation":"vertical","isRetina":false,"titleProps":{"lines":2}},"baseVisibleOtherSources":2,"relatedTopics":[],"isHermione":false,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"story_summarization"}}}}},"type":"newstr","subtype":"story_summarization"},"lky44":{"state":{"snippets":[{"id":"286576_0","totalSources":37,"url":"/gundem/business/kkm-de-dusus-suruyor-2865760","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197ac09b1c6c1700fee311e578eb8//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/0x0/685d3119bf2042513df9aba7.jpg"}},"logAttrs":{"id":"286576_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kkm-bakiyelerindeki-dusus-devam-ediyor-7397095","https://www.ekonomim.com/ekonomi/kkm-bakiyelerindeki-dusus-devam-ediyor-haberi-826819","https://www.ensonhaber.com/ekonomi/kkm-bakiyelerindeki-dusus-devam-ediyor-40149","https://www.sabah.com.tr/ekonomi/kkm-gerilemeye-devam-ediyor-son-durum-ne-7376585","https://www.yeniakit.com.tr/haber/kur-korumali-mevduatta-buyuk-dusus-1941416.html"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kkm-bakiyelerindeki-dusus-devam-ediyor-7397095","faviconSources":["https://www.milliyet.com.tr","https://www.ekonomim.com","https://www.ensonhaber.com"],"textParts":[{"text":"3 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"286595_0","totalSources":35,"url":"/gundem/business/turkiye-cumhuriyet-merkez-bankasi-rezervleri-155-69-milyar-dolar-duzeyinde-2865950","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197ac4e390f0f0e281c0e092bc746//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/0x0/685d3caabf2042513df9abee.jpg"}},"logAttrs":{"id":"286595_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.milliyet.com.tr/uzmanpara/merkez-bankasinin-rezervleri-belli-oldu-7397103","https://www.internethaber.com/merkez-bankasi-rezervlerinde-son-durum-2403345h.htm","https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/merkezin-rezervleri-belli-oldu_ID1613882/","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-tcmb-rezervlerinde-dusus-18790940/","https://haberglobal.com.tr/ekonomi/tcmb-rezervleri-azaldi-458314"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.milliyet.com.tr/uzmanpara/merkez-bankasinin-rezervleri-belli-oldu-7397103","faviconSources":["https://www.milliyet.com.tr","https://www.internethaber.com","https://bigpara.hurriyet.com.tr"],"textParts":[{"text":"3 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"286264_0","totalSources":57,"url":"/gundem/business/anayasa-mahkemesi-nden-engelliler-icin-flas-otv-karari-sozcu-gazetesi-2862640","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197ab6808007a7c9742fe180071b3//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/production/uploads/images/2025/6/aym-ic-fotojpg-UFQiew3YLk6ImP5lapqj1w.jpg?w=1270&h=675&mode=crop&scale=both"}},"logAttrs":{"id":"286264_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sozcu.com.tr/anayasa-mahkemesi-nden-engelliler-icin-flas-otv-karari-p187956","https://www.karar.com/guncel-haberler/aymden-engelli-arac-aliminda-otv-istisnasina-iptal-karari-9-ay-sonra-1971020","https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/aymden-engelli-arac-aliminda-otv-istisnasi-karari_ID1613890/","https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/aymden-flas-otv-karari-9-ay-sonra-yururluge-girecek-7397104","https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/aym-engelli-arac-aliminda-otv-istisnasiyla-ilgili-karari-iptal-etti"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Anayasa Mahkemesi’nden engelliler için flaş ÖTV kararı - Sözcü Gazetesi","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.sozcu.com.tr/anayasa-mahkemesi-nden-engelliler-icin-flas-otv-karari-p187956","faviconSources":["https://www.sozcu.com.tr","https://www.karar.com","https://bigpara.hurriyet.com.tr"],"textParts":[{"text":"6 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"286374_0","totalSources":42,"url":"/gundem/incidents/kayip-kisi-30-yil-sonra-kazada-bulundu-samsun-son-haber-samsun-haber-samsunspor-haberleri-2863740","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197ab943a420e0d89b8de5ac9ec7b//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://hursozgazetesicom.teimg.com/crop/1280x720/hursozgazetesi-com/uploads/2025/06/agency/iha/kayip-kisi-30-yil-sonra-kazada-bulundu.jpg"}},"logAttrs":{"id":"286374_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.hursozgazetesi.com/kayip-kisi-30-yil-sonra-kazada-bulundu","https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/konya/30-yildir-kayip-olarak-araniyordu-gecirdigi-tr-7397052","https://www.sozcu.com.tr/kazanin-boylesi-30-yildir-kayipti-trafik-kazasiyla-bulundu-p187981","https://www.elbistaninsesi.com/haber/25337951/kayip-kisi-30-yil-sonra-kazada-bulundu","https://www.sondakika.com/guncel/haber-kayip-engelli-30-yil-sonra-bulundu-18790374/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Kayıp kişi 30 yıl sonra kazada bulundu","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.hursozgazetesi.com/kayip-kisi-30-yil-sonra-kazada-bulundu","faviconSources":["https://www.hursozgazetesi.com","https://www.milliyet.com.tr","https://www.sozcu.com.tr"],"textParts":[{"text":"5 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"286344_0","totalSources":57,"url":"/gundem/incidents/cankiri-da-kene-sebebi-ile-hayatini-kaybeden-kadin-defnedildi-2863440","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197abb6ccd6495c506aa6502d5604//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/685d1a73b16541cc212488c7.jpg"}},"logAttrs":{"id":"286344_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kene-bir-can-daha-aldi-aci-haber-yozgattan-geldi-42854297","https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/yozgat/yozgatta-keneden-olenlerin-sayisi-3-oldu-7397079","https://www.olaymedya.com/saglik/17410535/gaziantepte-kirim-kongo-kanamali-atesi-alarmi-bolgedeki-durum-kritik","https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/yozgatta-kene-kaynakli-3-olum-vakasi","https://www.sabah.com.tr/yasam/yozgatta-kene-faciasi-tum-cabalara-ragmen-kurtarilamadi-7376532"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Kene bir can daha aldı! Acı haber Yozgat'tan geldi","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kene-bir-can-daha-aldi-aci-haber-yozgattan-geldi-42854297","faviconSources":["https://www.hurriyet.com.tr","https://www.milliyet.com.tr","https://www.olaymedya.com"],"textParts":[{"text":"4 saat önce"}],"divider":false}}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":156,"height":100},"titleProps":{"size":"s"}},"title":"Trend içerikler","maxPageNumber":2,"ajaxUrl":"/hikaye/result/get_category_stories?story_category=headlines","layout":"column","extendFirstItem":false,"logNode":{"name":"news-top-stories-right"},"nextId":"285634_0","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"additional_news"}}}}},"type":"newstr","subtype":"additional_news"},"lky45":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lky4w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}