İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları tadım etkinliği düzenledi.
Öğrenciler, Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerini menülerinde kullandı.
Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.
{"e5ly0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://gs.yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://gs.yandex.com.tr/gundem/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"agenda","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"portal-news"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fstories%2Fgelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-2851430%3Fcontent_parameters%3DChYxMDc3OTE5NDA0MDY5NDExMjMyNl8y%26lr%3D213%26ncrnd%3D53820","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Gündem içinde","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"news_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://gs.yandex.com.tr/gundem/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5579763381750905397","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1750905498796680-4118747359073246330-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-68-BAL","lr":"213"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"header"}}}}},"type":"portal","subtype":"header"},"e5ly1":{"state":{"links":[{"id":"gundem","title":"Ana Sayfa","url":"/gundem/","target":"_self"},{"id":"sports","title":"Spor","url":"/gundem/sports","target":"_self"},{"id":"turkey","title":"Türkiye","url":"/gundem/turkey","target":"_self"},{"id":"world","title":"Dünya","url":"/gundem/world","target":"_self"},{"id":"politics","title":"Siyaset","url":"/gundem/politics","target":"_self"},{"id":"incidents","title":"Günün içinden","url":"/gundem/incidents","target":"_self"},{"id":"business","title":"İş","url":"/gundem/business","target":"_self"},{"id":"science","title":"Bilim","url":"/gundem/science","target":"_self"},{"id":"entertainment","title":"Eğlenceler","url":"/gundem/entertainment","target":"_self"}],"activeLinkId":"stories","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"header-categories"},"e5ly2":{"state":{"title":"İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Geleneksel Türk Ürünleri Yeniden Yorumlandı","titleUrl":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","titleSize":"l","breadcrumbs":[{"text":"gundem","url":"/gundem"}],"isLoggedIn":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"Gundem вертикаль: Сюжеты","title":"Sonuçlarda yanlış olan nedir?","checkBoxLabels":[{"value":"Faydasız, kalitesiz içerik"},{"value":"Medya içeriği hikaye ile uyuşmuyor"},{"value":"Faydasız medya içeriği"},{"value":"Kalitesiz, bilgilendirici özelliği eksik hikaye başlığı"},{"value":"Şok edici, rahatsız edici içerik"},{"value":"Hikayede birden fazla olay konu ediliyor"},{"value":"Siteye erişilemiyor"},{"value":"Hikayede 18+ içerik konu ediliyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"useNativeShare":false,"hasShareButton":true,"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","faviconSources":["https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"sondakika.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"page_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"page_header"},"e5ly3":{"state":{"storyId":"285143_0","isLoggedIn":false,"mainStory":{"id":"285143_0","otherSources":0,"totalSources":4,"header":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Geleneksel Türk Ürünleri Yeniden Yorumlandı","badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","faviconSources":["https://www.haberler.com"],"textParts":[{"text":"haberler.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false}},"logAttrs":{"id":"285143_0","hasSummarization":true,"urls":["https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi"],"summarizationTexts":["İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Geleneksel Türk Ürünleri Yeniden Yorumlandı","İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları tadım etkinliği düzenledi.","Öğrenciler, Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerini menülerinde kullandı.","Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti."],"newsFreshness":[true,true,true,true]},"items":[{"type":"carousel","items":[{"id":"8342125970301840003_2","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/sondakika_01//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":""},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","faviconSources":["https://www.sondakika.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"7719143999690221027_2","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197a668d4582078e0719ada83bcd2//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://www.haberler.com/mstatic/assets/img/i-time.svg"},"badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","faviconSources":["https://www.haberler.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"10779194040694112326_2","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197a66d3eb2a99a93318e76ca1c76//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://www.turizmajansi.com/images/haber/bilgi-universitesi_29475.jpg"},"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[],"divider":false}},{"id":"10686787517724571165_2","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13057071/2a00000197a689681c756fd9cb9363fc0b90//S280x140","size":{"width":280,"height":140},"originalUrl":"https://elazigsonhabercom.teimg.com/crop/1280x720/elazigsonhaber-com/uploads/2025/06/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi.jpg"},"badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","faviconSources":["https://www.elazigsonhaber.com"],"textParts":[],"divider":false}}]},{"type":"text","id":"15183102315767829586","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","text":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları tadım etkinliği düzenledi.","badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","textParts":[{"text":"1","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"17 saat önce"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları tadım etkinliği düzenledi."}}},{"type":"text","id":"12359507343962097711","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","text":{"text":"Öğrenciler, Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerini menülerinde kullandı.","badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","textParts":[{"text":"2","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"17 saat önce"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Öğrenciler, Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerini menülerinde kullandı."}}},{"type":"text","id":"12489766398511585150","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","text":{"text":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","textParts":[{"text":"3","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"17 saat önce"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı."}}},{"type":"text","id":"12141531339279762328","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","text":{"text":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.","badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","textParts":[{"text":"4","bubble":true,"view":"grey"},{"text":"17 saat önce"}],"theme":"withBubble","divider":false},"logAttrs":{"summarizationText":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti."}}}]},"sources":[{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","displayName":"sondakika.com"},{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","displayName":"haberler.com"},{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","displayName":"turizmajansi.com"},{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","displayName":"elazigsonhaber.com"}],"otherNewsProps":{"layout":"multicolumn","title":"Diğer konular","items":[{"id":"15183102315767829586","url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","target":"_blank","title":{"text":"Gelenekten Geleceğe Tadım Etkinliği","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"15183102315767829586","hasSummarization":true,"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","summarizationText":"İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları tadım etkinliği düzenledi.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","faviconSources":["https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"sondakika.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"12359507343962097711","url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","target":"_blank","title":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Geleneksel Türk Ürünleri Yeniden Yorumlandı","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12359507343962097711","hasSummarization":true,"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","summarizationText":"Öğrenciler, Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerini menülerinde kullandı.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","faviconSources":["https://www.haberler.com"],"textParts":[{"text":"haberler.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"12489766398511585150","url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","target":"_blank","title":{"text":"BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12489766398511585150","hasSummarization":true,"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","summarizationText":"Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com"],"textParts":[{"text":"turizmajansi.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"},{"id":"12141531339279762328","url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","target":"_blank","title":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tadım etkinliği düzenledi","textAs":"h3","lines":2},"logAttrs":{"id":"12141531339279762328","hasSummarization":true,"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","summarizationText":"Açıklamada görüşlerine yer verilen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fikret Soner, bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerinin geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldıklarını belirtti.","isFresh":true},"badge":{"url":"https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi","faviconSources":["https://www.elazigsonhaber.com"],"textParts":[{"text":"elazigsonhaber.com","bold":true},{"text":"17 saat önce"}],"divider":false},"forceOrientation":"vertical"}]},"nextId":"10686787517724571165_2","snippetOptions":{"forceOrientation":"vertical","isRetina":false,"titleProps":{"lines":2}},"baseVisibleOtherSources":2,"relatedTopics":[],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"story_summarization"}}}}},"type":"newstr","subtype":"story_summarization"},"e5ly4":{"state":{"snippets":[{"id":"285779_0","totalSources":35,"url":"/gundem/sports/hakan-calhanoglu-icin-sakatlik-aciklamasi-2857790","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197a87bb0fc6249bc5fdd68e63dd6//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://images.ntvspor.net/images/hakan-%C3%A7alhano%C4%9Flu.jpg?format=webp"}},"logAttrs":{"id":"285779_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.ntvspor.net/foto-galeri/inter-hakan-calhanoglunun-saglik-durumu-hakkinda-aciklama-yapti-405401","https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/intere-hakan-calhanoglundan-kotu-haber-42853623","https://www.sondakika.com/spor/haber-hakan-calhanoglu-na-sakatlik-soku-18788997/","https://www.yenisafak.com/spor/hakan-calhanoglundan-kotu-haber-inter-son-durumunu-acikladi-4722048","https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2025/06/25/inter-kotu-haberi-acikladi-hakan-calhanoglu"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Inter, Hakan Çalhanoğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklama yaptı","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.ntvspor.net/foto-galeri/inter-hakan-calhanoglunun-saglik-durumu-hakkinda-aciklama-yapti-405401","faviconSources":["https://www.ntvspor.net","https://www.hurriyet.com.tr","https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"7 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285692_0","totalSources":104,"url":"/gundem/politics/akp-li-ust-duzey-isim-kaza-gecirdi-2856920","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197a80a0829f973e451b8a5accfcd//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://cdn.baskagazete.com/haber/2025/06/25/185562-ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-yalcin-kaza-gecirdi-685c29a96c9aa.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285692_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.baskagazete.com/haber/ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-yalcin-kaza-gecirdi-185562.html","https://www.milliyet.com.tr/gundem/ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-hastaneye-kaldirildi-7396686","https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-hastaneye-kaldirildi-42853571","https://www.sondakika.com/yerel/haber-ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-hasan-basri-yalcin-bodrum-da-deniz-kazasi-gecirdi-18788644/","https://t24.com.tr/haber/akp-genel-baskan-yardimcisi-yalcin-kaza-gecirdi-tedavi-altina-alindi,1246640"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın kaza geçirdi","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.baskagazete.com/haber/ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-yalcin-kaza-gecirdi-185562.html","faviconSources":["https://www.baskagazete.com","https://www.milliyet.com.tr","https://www.hurriyet.com.tr"],"textParts":[{"text":"9 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285580_0","totalSources":46,"url":"/gundem/politics/yasemin-fazlaca-chp-den-istifa-etti-2855800","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197a7978fe1fd0e06a9ad72b9b363//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://foto.sondakika.com/haber/2025/06/25/ihraci-istenen-chp-li-baskan-fazlaca-partisin-18787963_amp.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285580_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sondakika.com/politika/haber-altinova-belediye-baskani-yasemin-fazlaca-chp-den-istifa-etti-18787963/","https://www.sozcu.com.tr/yasemin-fazlaca-chp-de-istifa-etti-p187773","https://www.gercekgundem.com/guncel/ihrac-talebiyle-disipline-sevk-edilmisti-chpli-baskan-istifa-etti-akpye-mi-geciyor-543475","https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/chp-li-altinova-belediye-baskani-partisinden-istifa-etti-2412652","https://www.tv100.com/ak-partiye-gececegi-iddia-ediliyordu-chpli-belediye-baskani-partisinden-istifa-etti-haber-819411"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP'den İstifa Etti","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/politika/haber-altinova-belediye-baskani-yasemin-fazlaca-chp-den-istifa-etti-18787963/","faviconSources":["https://www.sondakika.com","https://www.sozcu.com.tr","https://www.gercekgundem.com"],"textParts":[{"text":"12 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285615_0","totalSources":43,"url":"/gundem/business/ak-parti-li-usta-dan-emeklilere-umut-veren-aciklama-2856150","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/13543756/2a00000197a79774c2bfd1b9d1c48a810a37//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/production/uploads/images/2025/5/emeklimaasijpg-bLFRdbWw8UWQX-Gwk9Bsmg.jpg?w=1270&h=675&mode=crop&scale=both"}},"logAttrs":{"id":"285615_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sozcu.com.tr/akp-den-emekli-maasi-aciklamasi-en-kisa-surede-kamuoyuyla-paylasacagiz-p187740","https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ak-partiden-en-dusuk-emekli-masiyla-ilgili-aciklama-42853535","https://www.sondakika.com/politika/haber-tbmm-genel-kurulu-18788138/","https://www.haberler.com/politika/tbmm-genel-kurulu-18788105-haberi/","https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/ak-partiden-emekli-ayliklari-mesaji-emeklimizin-en-dusuk-maasi-1970889"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"AKP'den emekli maaşı açıklaması: En kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız - Sözcü Gazetesi","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.sozcu.com.tr/akp-den-emekli-maasi-aciklamasi-en-kisa-surede-kamuoyuyla-paylasacagiz-p187740","faviconSources":["https://www.sozcu.com.tr","https://www.hurriyet.com.tr","https://www.sondakika.com"],"textParts":[{"text":"11 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"285512_0","totalSources":60,"url":"/gundem/incidents/kutahya-da-tup-bayisinde-patlama-7-yarali-2855120","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197a75d4469e204ee74d3a090fd6a//S156x100","size":{"width":156,"height":100},"originalUrl":"https://foto.sondakika.com/haber/2025/06/25/kutahya-da-tup-bayisinde-patlama-7-yarali-18787824_amp.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285512_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.sondakika.com/3-sayfa/haber-kutahya-da-tup-bayisinde-patlama-7-yarali-18787867/","https://www.sabah.com.tr/yasam/kutahyada-bir-tup-bayisinde-meydana-gelen-patlamada-4u-agir-olmak-uzere-7-kisi-yaralandi-7376209","https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/kutahyada-tup-bayisinde-patlama-3u-agir-8-yarali","https://www.birgun.net/haber/kutahyada-tup-bayisindeki-patlamada-yaralanan-7-kisinin-tedavileri-suruyor-633640","https://www.haberler.com/3-sayfa/kutahya-da-tup-bayisinde-patlama-7-yarali-18787824-haberi/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Kütahya'da Tüp Bayisinde Patlama: 7 Yaralı","textAs":"h3","size":"s"},"badge":{"url":"https://www.sondakika.com/3-sayfa/haber-kutahya-da-tup-bayisinde-patlama-7-yarali-18787867/","faviconSources":["https://www.sondakika.com","https://www.sabah.com.tr","https://www.ensonhaber.com"],"textParts":[{"text":"12 saat önce"}],"divider":false}}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":156,"height":100},"titleProps":{"size":"s"}},"title":"Trend içerikler","maxPageNumber":2,"ajaxUrl":"/hikaye/result/get_category_stories?story_category=headlines","layout":"column","extendFirstItem":false,"logNode":{"name":"news-top-stories-right"},"nextId":"284842_0","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"additional_news"}}}}},"type":"newstr","subtype":"additional_news"},"e5ly5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e5lyw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}