• İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, kahve içmenin yalnızca sabahları zinde kalmaya yardımcı olmadığını, aynı zamanda yaşam süresini uzatabilecek önemli biyolojik etkiler yarattığını ortaya koydu. 
    1
    28 Haziran
    Araştırma, 20 yıl süresince 46.000'den fazla yetişkinin beslenme alışkanlıklarını inceledi ve katılımcıların kahve tüketimlerini ayrıntılı bir şekilde kaydetti. 
    2
    Dün
    Yeni bir araştırma; şekersiz, sütsüz, katkısız, sade ve saf kahve tüketiminin erken ölüm riskini yüzde 17'ye kadar azaltabileceğini ortaya çıkardı. 
    3
    28 Haziran
    ABD’deki Tufts Üniversitesi tarafından yayınlanan başka bir çalışmada, günde 2-3 fincan kahve tüketen bireylerde kalp hastalığına bağlı ölüm riskinin %20 oranında azaldığı saptandı. 
    4
    28 Haziran