İstanbul'daki Ayasofya Camii, güzelliği ve ihtişamıyla dikkat çeken muhteşem bir tarihi yapıdır. Tapınağın içinde Bizans İmparatorluğu'ndan günümüze kalan çarpıcı mozaikler ve resimler görebilirsiniz. Bina, ajur çeşmesi ve Osmanlı hükümdarlarının mezarları gibi ilginç tarihi yapılarla çevrilidir. Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek unutulmaz izlenimler bırakıyor ve tarihe dalmanızı sağlıyor.
İstanbul'da mutlaka görülmeye değer bir yer, tarihe ve antik çağa saygılarını sunmaktır. Tapınak 15 asırdan fazladır, bazilika-cami-müze-cami / müze defalarca yeniden inşa edilmiştir. Sultanahmet semtinde, Sultanahmet Camii'nin karşısında yer almaktadır. Merkez girişin önündeki meydanda sürekli olarak uzun bir sıra kalabalıklaşıyor - bu, inananlar (ve inananlar kılığına girenler) için ücretsiz giriş için bir kuyruktur. Bilet gişeleri ve Boğaz'dan caminin sağ tarafında turistler için giriş. İnananlar binanın alt kısmına, turistler ise çevredeki üst galerilere gider. Yukarıdan güzelliklere bakmak benim için daha ilginç görünüyordu - daha genel planlar, mozaikleri, melekleri (sadece birinde yüzü açık), katedralin genel panoramasını, avizeleri, yazıtları vb. Daha yakından inceleyebilirsiniz. Oldukça yeterli sesli rehber (bilet fiyatına dahildir), ancak elbette, Konstantinopolis'in bu mucizesinin tarihini önceden okumak ve burada zamanın ruhunu emmek daha iyidir. Caminin kendisi ile birlikte Sultanahmet Camii'nin karşısındaki parkta bulunan Aziz Sofya Müzesi'ni ek ücret karşılığında ziyaret etmeyi teklif ediyorlar (Ayasofya'dan 300 metre yürüyün). Burada çocuklar için daha ilginç - salondan salona küçük gruplar halinde, sesli rehber eşliğinde ve salonların duvarlarında Ayasofya'nın tarihini zamanın başından günümüze anlatan etkileşimli resimler eşliğinde geçiş.
Etkilendiler. Cazibe merkezi 3 kez inşa edildi. Bizans döneminde burası bir kiliseydi, şimdi bir camiydi. Anlayış eksiksizliği için Ayasofya Müzesi'ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Güzel, ilginç, heyecan verici. Euro veya lira olarak ödeme yapabilirsiniz. Caminin kıyafet kuralları vardır: Kadınların başı örtülü, uzun eteği veya elbisesi olmalıdır. Tavsiye ederim.