Giriş yap
AramaYazekaGörselVideoHaritalarÇeviri
GündemGündem
  • Cenova günlüğü: İtalyan mutfağının en konsantre hali pesto - Diken
    29/06/2025 - Cenova usulü pesto mutfaktan çok tarımdaki know how’un kıymetini vurgulayan, dünyanın en basit, en katmanlı reçetelerinden biridir.
    16 saat önce
    Gelenekten sofraya: Adıyaman’ın meşhur Besni usulü teneke kebabı
    Gelenekten sofraya uzanan bir lezzet yolculuğu… Güneydoğu Anadolu’nun mutfak mirası, tandırın kokusu, közün sabrı Adıyaman mutfağında birleşiyor.
    15 saat önce
    Altın meyveden altın tat: Malatya'nın fırın kayısı lezzeti
    Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzeti cevizli kayısı tatlısı, hafifliği ve doğal aromasıyla yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.
    Dün
    Yunan keşkeği ilgi odağı oldu! Rodos'dan gelen lezzeti ustası anlattı
    Muğla'da düzenlenen "Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali" Yunan mutfağıyla dikkat çekti. Festivale Rodos Adası'ndan katılan Behice Sellavcı, Yunan usulü keşkek olan 'Rodos keşkeği' ve 'gabak köftesi' dedikleri mücver ile ilgi odağı oldu.
    Dün
    Artvin'de 'Artvin Mutfağında Tıbbi Aromatik Lezzetler' Programı Gerçekleştirildi
    Artvin'de, YÖK ve AÇÜ iş birliğiyle 'Tıbbi Aromatik Lezzetler' programı düzenlendi. Katılımcılar, yerel bitkilerin gastronomideki kullanımı hakkında bilgi aldı.
    27 Haziran
    BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi
    İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mezuniyet projeleri kapsamında geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan bir tadım etkinliği düzenledi.
    25 Haziran
    Diyarbakır’da mutfağa ve modaya yoğun ilgi
    Kentte yürütülen Diyarbakır Mutfağı Eğitim Modülü programı ve Moda Tasarım Atölyesi, artan talepler doğrultusunda üçüncü kez açılıyor. Kurslara başvuru süreci başladı.
    27 Haziran
    • © 2025 Yandex
    • Gizlilik politikası
    • Kullanıcı sözleşmesi
    • Hata bildir
    • Şirket hakkında
    {"22yl0":{"state":{"headerProps":{"form":{"action":"/gundem/search_external","searchLabel":"Bul","logo":{"href":"//yandex.com.tr","isForeign":true,"size":40}},"actions":{},"user":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"loginUrl":"https://passport.yandex.com.tr/auth?retpath=%2F&origin=serp_desktop_auth_new","loginText":"Giriş yap","IDProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"news","queryParams":{"utm_source":"news-app"},"retpath":"https%3A%2F%2Fgs.yandex.com.tr%2Fgundem%2Fsearch_external%3Ftext%3DMutfak%2BLezzetleri%26lr%3D213%26ncrnd%3D70598","tld":"com.tr"}},"navigation":{"tabs":[{"id":"search","label":"Arama","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar"}},{"id":"search_neuro","label":"Yazeka","url":"//yandex.com.tr/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","source":"tabbar","promo":"force_neuro"}},{"id":"images","label":"Görsel","url":"//yandex.com.tr/gorsel/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","nomisspell":"[$nomisspell]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"video","label":"Video","url":"//yandex.com.tr/video/search","params":{"text":"[$query]","site":"[$site]","noreask":"[$noreask]","parent-reqid":"[$reqid]","from":"tabbar"}},{"id":"maps","label":"Haritalar","url":"//yandex.com.tr/harita","params":{"text":"[$query]","source":"serp_navig"}},{"id":"translate","label":"Çeviri","url":"//ceviri.yandex.com.tr","params":{"text":"[$query]","from":"tabbar"}},{"id":"newstr","label":"Gündem","url":"/gundem/","params":{},"target":"_self"}],"selectedTabId":"newstr"},"context":{"query":"Mutfak Lezzetleri","reqid":"1751249521844263-11634774621362293457-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-96-BAL","lr":"213","counters":{"type":"b","data":{"$header":"22ylz000","logo":"22ylz001","advanced-search":"22ylz002","login":"22ylz004","usermenu":"22ylz005","market-cart":"22ylz007","more-button":"22ylz008","cbir":"22ylz009","clear":"22ylz00a","submit":"22ylz00b","alice":"22ylz00c","$navigation":"22ylz00d","item":"22ylz00q","tab-search":"22ylz00f","tab-search_neuro":"22ylz00h","tab-images":"22ylz00j","tab-video":"22ylz00l","tab-maps":"22ylz00n","tab-translate":"22ylz00p","tab-newstr":"22ylz00r"}}},"loggedIn":false,"mix":{"outerContainer":["HeaderDesktop_tr"]},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1622934571751249521","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"additionalFormClasses":["mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_delete-on-hover_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_personal_yes"],"formAction":"/gundem/search_external"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"22ylw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"old_header"}}}}},"type":"newstr","subtype":"old_header"},"22yl1":{"state":{"snippets":[{"id":"289725_0","totalSources":5,"url":"/gundem/stories/tam-da-yaz-mevsimine-uygun-2897250?content_parameters=ChUxMDM4OTUwMjkzMDU3ODIxMjQyXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197bd2867243501874e43ad73b178//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://www.diken.com.tr/wp-content/uploads/2024/09/20231110-elvan-uysal-bottoni-sb.jpg"}},"logAttrs":{"id":"289725_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.diken.com.tr/cenova-gunlugu-italyan-mutfaginin-en-konsantre-hali-pesto/","https://www.gazetepencere.com/yazarlar/lezzetli-sabahlar-663833h","https://www.karar.com/yemek-tarifleri/tam-da-yaz-mevsimine-uygun-sebzelerin-renk-cumbusu-herkes-parmaklarini-1971800","https://www.cumhuriyet.com.tr/is-dunyasi/mustafa-arslan-dan-begendik-doner-itirafi-66-farkli-sosla-lezzetin-dna-sini-yazdik-2413070"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true]},"title":{"text":"Cenova günlüğü: İtalyan mutfağının en konsantre hali pesto - Diken","textAs":"h3"},"description":{"text":"29/06/2025 - Cenova usulü pesto mutfaktan çok tarımdaki know how’un kıymetini vurgulayan, dünyanın en basit, en katmanlı reçetelerinden biridir."},"badge":{"url":"https://www.diken.com.tr/cenova-gunlugu-italyan-mutfaginin-en-konsantre-hali-pesto/","faviconSources":["https://www.diken.com.tr","https://www.gazetepencere.com","https://www.karar.com"],"textParts":[{"text":"16 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"288725_0","totalSources":11,"url":"/gundem/stories/tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-2887250?content_parameters=ChU2OTgxMjU1ODkyMTM0MzAyNDM2XzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197bb552de2a0971de827519d808f//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://i12.haber7.net//haber/haber7/og_image/2025/26/gelenekten_sofraya_adiyamanin_meshur_besni_usulu_teneke_kebabi_1751193322_0609.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288725_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.haber7.com/kultur/haber/3542718-gelenekten-sofraya-adiyamanin-meshur-besni-usulu-teneke-kebabi","https://www.marasmanset.com/elbistanin-damaklarda-iz-birakan-yoresel-lezzeti-kombe","https://halktv.com.tr/yasam/bu-lezzet-icin-bin-kilometre-oteden-geliyorlar-950857h","https://www.birgun.net/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-634314","https://www.sondakika.com/yasam/haber-tokat-kebabi-na-yogun-ilgi-18797177/","https://haber.mynet.com/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-110107217257","https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/bin-kilometre-yol-geliyorlar-kentte-sadece-6-ay-suresince-yapiliyor,k0dZcP1xJ0-hevIeE1a20Q","https://aksarayhaber68.com/haber/tokat-kebabi-icin-bin-kilometre-yol-geliyorlar-89989.html"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Gelenekten sofraya: Adıyaman’ın meşhur Besni usulü teneke kebabı","textAs":"h3"},"description":{"text":"Gelenekten sofraya uzanan bir lezzet yolculuğu… Güneydoğu Anadolu’nun mutfak mirası, tandırın kokusu, közün sabrı Adıyaman mutfağında birleşiyor."},"badge":{"url":"https://www.haber7.com/kultur/haber/3542718-gelenekten-sofraya-adiyamanin-meshur-besni-usulu-teneke-kebabi","faviconSources":["https://www.haber7.com","https://www.marasmanset.com","https://halktv.com.tr"],"textParts":[{"text":"15 saat önce"}],"divider":false}},{"id":"286067_0","totalSources":37,"url":"/gundem/stories/kilosu-250-tl-2860670?content_parameters=ChU4MzAzNzQyMzExNDExMDk4OTU0XzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197b61aee0139fafef4c0cd640f67//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://static.daktilo.com/sites/1302/uploads/2025/06/28/altin-meyveden-altin-tat-malatyanin-firin-kayisi-lezzeti-malatya-haber.webp"}},"logAttrs":{"id":"286067_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.busabahmalatya.com/haber/25354533/altin-meyveden-altin-tat-malatyanin-firin-kayisi-lezzeti","https://www.ensonhaber.com/bilgi/ne-patates-ne-misir-bu-cips-gibisi-yok-sadece-turkiyede","https://www.karar.com/guncel-haberler/maras-tarhanasi-avrupanin-atistirmaligi-oldu-fransa-hollanda-almanya-1971564","https://www.milligazete.com.tr/haber/25342846/kahramanmaras-tarhanasi-global-bir-marka-olma-yolunda-uretimi-ve-ihracati-rekor-kiriyor","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-kahramanmaras-tarhanasi-artik-cips-olarak-da-ihrac-18789526/","https://www.yenisafak.com/foto-galeri/ekonomi/kilosu-250-tlden-satiliyor-avrupa-sofralarinda-yerini-aliyor-4722290"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[true,true,true,true,false,false]},"title":{"text":"Altın meyveden altın tat: Malatya'nın fırın kayısı lezzeti","textAs":"h3"},"description":{"text":"Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzeti cevizli kayısı tatlısı, hafifliği ve doğal aromasıyla yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor."},"badge":{"url":"https://www.busabahmalatya.com/haber/25354533/altin-meyveden-altin-tat-malatyanin-firin-kayisi-lezzeti","faviconSources":["https://www.busabahmalatya.com","https://www.ensonhaber.com","https://www.karar.com"],"textParts":[{"text":"Dün"}],"divider":false}},{"id":"288427_0","totalSources":20,"url":"/gundem/stories/mugla-nin-dugun-yemekleri-uluslararasi-boyuta-tasiniyor-2884270?content_parameters=ChU5NDk2MzM3NjgwMTc3NTgwMDgxXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/14111360/2a00000197b6e228f93a9e38eafe87e17bfa//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://i.turkiyegazetesi.com.tr/images/25-06/28/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-17511199103035.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288427_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-1127000","https://www.birgun.net/haber/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor-634277","https://malatyasonsoz.com.tr/haber/25352173/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor","https://www.sondakika.com/kultur-sanat/haber-mentese-de-dugun-yemekleri-festivali-18798385/","https://www.karsmanset.com/haber/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor-1476923.htm","https://www.ittifakgazetesi.com/mugla-dugun-yemekleri-festivali-basliyor"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Yunan keşkeği ilgi odağı oldu! Rodos'dan gelen lezzeti ustası anlattı","textAs":"h3"},"description":{"text":"Muğla'da düzenlenen \"Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali\" Yunan mutfağıyla dikkat çekti. Festivale Rodos Adası'ndan katılan Behice Sellavcı, Yunan usulü keşkek olan 'Rodos keşkeği' ve 'gabak köftesi' dedikleri mücver ile ilgi odağı oldu."},"badge":{"url":"https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/yunan-keskegi-ilgi-odagi-oldu-rodosdan-gelen-lezzeti-ustasi-anlatti-1127000","faviconSources":["https://www.turkiyegazetesi.com.tr","https://www.birgun.net","https://malatyasonsoz.com.tr"],"textParts":[{"text":"Dün"}],"divider":false}},{"id":"288209_0","totalSources":10,"url":"/gundem/stories/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-artvin-haberleri-2882090?content_parameters=ChYxNzQ4ODQ4Njg1OTg1ODc2NzAxMF8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197b2bf343970402f97642231f842//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202506/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-1200-346128.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288209_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.aksiyon.com.tr/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-156675","https://www.sondakika.com/guncel/haber-artvin-de-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-18795871/","https://www.haber61.net/bolgesel/yok-ve-artvin-coruh-universitesinden-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-h604812.html","https://www.haberturk.com/artvin-haberleri/38406498-artvinde-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler--programi-gerceklestirildi","https://www.haberport.com/gundem/artvin-de-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-duzenlendi-243676h"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Artvin'de 'Artvin Mutfağında Tıbbi Aromatik Lezzetler' Programı Gerçekleştirildi","textAs":"h3"},"description":{"text":"Artvin'de, YÖK ve AÇÜ iş birliğiyle 'Tıbbi Aromatik Lezzetler' programı düzenlendi. Katılımcılar, yerel bitkilerin gastronomideki kullanımı hakkında bilgi aldı."},"badge":{"url":"https://www.aksiyon.com.tr/artvin-de-artvin-mutfaginda-tibbi-aromatik-lezzetler-programi-gerceklestirildi-156675","faviconSources":["https://www.aksiyon.com.tr","https://www.sondakika.com","https://www.haber61.net"],"textParts":[{"text":"27 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"285143_0","totalSources":8,"url":"/gundem/stories/gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-2851430?content_parameters=ChYxMDc3OTE5NDA0MDY5NDExMjMyNl8y","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197a66d3eb2a99a93318e76ca1c76//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://www.turizmajansi.com/images/haber/bilgi-universitesi_29475.jpg"}},"logAttrs":{"id":"285143_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gelenekten-gelecege-tadim-etkinligi-18786612/","https://www.odatv.com/gastroda/bilgi-universitesi-gastronomi-bolumunde-mezuniyet-120104015","https://www.haberler.com/ekonomi/istanbul-bilgi-universitesi-nde-geleneksel-turk-urunleri-yeniden-yorumlandi-18786555-haberi/","https://www.haberturk.com/bilgi-ulkelerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-haberler-3802411","https://www.elazigsonhaber.com/istanbul-bilgi-universitesi-ogrencileri-tadim-etkinligi-duzenledi"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":false,"newsFreshness":[false,false,false,false,false,false]},"title":{"text":"BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi","textAs":"h3"},"description":{"text":"İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mezuniyet projeleri kapsamında geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan bir tadım etkinliği düzenledi."},"badge":{"url":"https://www.turizmajansi.com/haber/bilgi-ogrencilerinden-turk-mutfagina-modern-dokunus-h69492","faviconSources":["https://www.turizmajansi.com","https://www.sondakika.com","https://www.odatv.com"],"textParts":[{"text":"25 Haziran"}],"divider":false}},{"id":"288413_0","totalSources":19,"url":"/gundem/stories/gaziantep-te-kadinlara-yonelik-el-sanatlari-kurslari-gaziantep-haberleri-2884130?content_parameters=ChU0MzgyNDg4MzIxNTE4NTE2NzgyXzI","target":"_self","poster":{"image":{"url":"//avatars.mds.yandex.net/get-searchnews-images/10373361/2a00000197b12372651249c81c8b0650c4ab//S402x258","size":{"width":402,"height":258},"originalUrl":"https://guneydogueksprescom.teimg.com/crop/1280x720/guneydoguekspres-com/uploads/2025/06/diyarbakirda-mutfaga-ve-modaya-yogun-ilgi1-1.jpg"}},"logAttrs":{"id":"288413_0","hasSummarization":false,"urls":["https://www.guneydoguekspres.com/diyarbakirda-mutfaga-ve-modaya-yogun-ilgi","https://www.sondakika.com/guncel/haber-gaziantep-te-kadinlar-icin-el-sanatlari-kurslari-18794732/","https://www.haberturk.com/gaziantep-haberleri/38403887-gaziantepte-kadinlara-yonelik-el-sanatlari-kurslari","https://www.elazigsonhaber.com/kursiyerlerin-eserleri-begeniye-sunuldu-1","https://www.karsmanset.com/haber/canikli-kadinlardan-goz-dolduran-sergi-1477702.htm","https://www.gazetegercek.com.tr/canikli-kadinlardan-el-emegi-goz-nuru-sergi/176021/"],"summarizationTexts":[],"isStoryFresh":true,"newsFreshness":[true,true,true,true,true,true]},"title":{"text":"Diyarbakır’da mutfağa ve modaya yoğun ilgi","textAs":"h3"},"description":{"text":"Kentte yürütülen Diyarbakır Mutfağı Eğitim Modülü programı ve Moda Tasarım Atölyesi, artan talepler doğrultusunda üçüncü kez açılıyor. Kurslara başvuru süreci başladı."},"badge":{"url":"https://www.guneydoguekspres.com/diyarbakirda-mutfaga-ve-modaya-yogun-ilgi","faviconSources":["https://www.guneydoguekspres.com","https://www.sondakika.com","https://www.haberturk.com"],"textParts":[{"text":"27 Haziran"}],"divider":false}}],"snippetParams":{"isRetina":false,"posterSizes":{"width":402,"height":258},"needDescription":true},"ajaxUrl":"/hikaye/result/search_stories?text=Mutfak Lezzetleri","layout":"grid","extendFirstItem":true,"nextId":"0_288616_0","extendAllItems":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"22ylw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"newstr","subtype":"search_stories"}}}}},"type":"newstr","subtype":"search_stories"},"22yl2":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"22ylw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"news","fast":{"name":"portal","subtype":"footer"}}}}},"type":"portal","subtype":"footer"}}